Danas trening s Gaskeom

Izvor: Politika, 08.Nov.2013, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas trening s Gaskeom

Novak Đoković večeras (21 č) u poslednjem kolu B grupe završnog masters turnira u Londonu igra sa Francuzom meč bez rezultatskog značaja jer je već obezbedio plasman u polufinale

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale završnog Mastersa u >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Londonu pobedom nad Huanom Martinom del Potrom 6:3, 3:6, 6:3. Ovo je našem teniseru bila 19. uzastopna pobeda, a 69. u sezoni.

Đoković je zadovoljan igrom iako je imao manji pad u drugom setu koji je dobio Argentinac. Srbin je zabeležio jedanaestu pobedu protiv Del Potra u četrnaestom međusobnom susretu i uspešno nastavio put ka odbrani titule.

– On je veoma kvalitetan igrač, odlično servira i trebalo je dosta truda dok nisam uhvatio svoj ritam. Tražio sam šansu za brejk, uspeo sam i veoma sam zadovoljan zbog ove pobede. Imao sam pad u igri u drugom setu, to ne bi smelo da mi se događa na ovako jakom turniru, međutim, u celini sam zadovoljan onim što sam pokazao - izjavio je Đoković.

Večeras (21 č) će u poslednjem meču B grupe igrati meč bez rezultatskog značaja protiv Francuza Rišara Gaskea, koji je sa dva poraza na startu izgubio sve šanse da se plasira u polufinale Masters kupa. I pored toga naš teniser najavljuje da će ići na pobedu. Od dosadašnjih deset međusobnih mečeva protiv Gaskea Đoković je dobio devet.

– Veoma sam srećan što sam igrao najbolje kada je to bilo najpotrebnije. Obezbedio sam polufinale što je dobra stvar, ali bez obzira na to želim da dobijem i poslednji meč u grupi - rekao je srpski teniser.

Završni turnir se igra za nagradni fond od šest miliona dolara, a drugog polufinalistu iz B grupe odlučiće duel između Rodžera Federera i Huana Martina del Potra. Švajcarcu je ovo dvanaesto uzastopno učešće na završnom turniru, a samo jednom je takmičenje završio pre polufinala.

– Pobeda nad Gaskeom je veoma bitna za mene, nadam se da ću sačuvati nešto i za Huana Martina. Ima još dosta da se igra, postoje i kalkulacije za prolazak, nadam se prolasku u završnu fazu - izjavio je Federer.

Oba tenisera su u dosadašnjem toku turnira pobedila Gaskea i doživela poraz od Đokovića.

– Sada mi ostaje da popravim igru i budem bolji protiv Federera. Biće to eliminacioni meč i za njega i za mene. Daću sve od sebe – rekao je Argentinac.

Iz A grupe sigurni finalista je Rafael Nadal dok će drugog odlučiti mečevi treće runde.

K. I.

objavljeno: 09.11.2013.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Teniski dan na TV B92

Izvor: B92, 09.Nov.2013, 08:23

Srpski teniser Novak Đoković igra sa Rišarom Gaskeom od 21 čas poslednji meč B grupe završnog Mastersa u Londonu, uz direktan prenos na TV B92...Đoković je ranije obezbedio plasman u polufinale, a drugog polufinalistu odlučiće direktan duel između Rodžera Federera i Huana Martina del Potra...I...

Nastavak na B92...

Novak protiv Gaskea

Izvor: RTS, 09.Nov.2013

U poslednjem meču B grupe završnog mastersa u Londonu Đoković se danas sastaje sa Francuzom Rišarom Gaskeom, koji je sa dva poraza na startu izgubio sve šanse da se plasira u polufinale. Meč je na programu od 20.45, naš internet-portal uživo će pratiti promene rezultata. ..Sve vesti i zanimljivosti...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.