DK: SRBIJA-ARGENTINA 2:3, ĐOKOVIĆ I MONAKO PREDALI MEČEVE

Izvor: Kurir, 18.Sep.2011, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DK: SRBIJA-ARGENTINA 2:3, ĐOKOVIĆ I MONAKO PREDALI MEČEVE

BEOGRAD - Teniska reprezentacija Argentine pobedila je Srbiju sa 3:2 u polufinalu Dejvis kupa, a u finalu će se boriti sa Španijom.

BEOGRAD - Teniska reprezentacija Argentine  pobedila je Srbiju sa 3:2 u polufinalu Dejvis kupa, a u finalu će se boriti sa Španijom za "salataru".

Janko Tipsarević doneo je drugi poen “orlovima”, pošto mu je Huan Monako predao meč zbog povrede, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << pri rezultatu 6:2 za srpskog tenisera, posle samo 23 minuta igre.

Argentina se plasirala u finale  Dejvis kupa pošto je Novak Đoković danas zbog povrede predao meč Huanu Martinu Del Potru, pri rezultatu 7:6 (7:5), 3:0 za rivala.

Prvi set

Novak Đoković je odlično odradio svoj prvi servis i vodi 1:0. I Del Potro je rutinski odradio svoj servis 1:1. Đoković bez problema stiže do 2:1, a Del Potor do 2:2.

Do sada obojica imaju po jednu neiznuđenu grešku. Đoković menja ritam i pri rezultatu 40:30 traži čelendž , a potom postiže poen 3:2.

Prvi put da Del Potro na svoj servis ima problema, ali nakon rezultata 30:30 uzima dva poena. Posle 25 minuta igre rezultat je 3:3.

Svoj četvrti gem Đoković je počeo nešto lošije i Del Potru je poklonio dva poena, ipak  izjednačenje  30:30.

Sledeći poen je bio jako bitan i Đoković nije dozvolio nikakvo iznenađenje 4:3.  I dalje bez brejk lopti.

Posle Del Potrovog servisa rezultat u  gemovima 4:4, a u asovima 4:5.

U četrdesetom minutu igre rezultat je 5:4. Servira Del Potro i prvi put izjednjačenje na  40:40. Del Potro ima prednost. Nema brejk lopte 5:5.

Na svoj servis Đoković gubi prvi poen, ali posto je izjednačio servirao je i peti as. Čista linija 6:5. Servira Del Potro.Kod rezultata 15:30 Đoković pogađa samu liniju i izjednačuje na 30:30.  Neko iz publike dekoncetrisao je Del Potra u momentu kada je podigao reket da servira, ali postiže jo dva važna poena 6:6.

U dosadašnjem toku igre nije bio nijeda brejk a samo dva izjednačenja i to oba puta na Del Potrov servis.

Sledi  taj-brejk.

1:1,  1:2, 2:2, 3:2, 3:3, 3:4, 4:4. Servira Đoković, Del Potro pravi mini brejk  4:5. Ponovo  je Del Potro napravio mini brejk 6:4. Đoković uspeva da vrati jedan poen 5:6, ali Đoković greši i rezultat 5:7.  Prvi set pripada Del Portu.

Drugi set

Drugi je počeo loše po Đokovića. Del POtro je bez teškoće osvjio gem na svoj servis ,a potom je uzeo gem i na Đokovićev servis 0:2. To je potvrdio u trećem gemu 3:0. Đoković ima velike probleeme sa leđnim mišićem. Posle udarca legao je na pod . Pritrčao mu je i Del Potro. Đokoviće je sve pokušao, ali povreda je teža nego što može da izdrži i predao je meč.  Počeo je i da plače. Pokrio se peškirom po glavi, ali to  je situacija koju  nije mogao da izbegne.

Đoković razočaran

"Razočaran sam, pokušao sam da igram, iako je postojala mogućnost da se ovo dogodi zbog povrede. Prvi bolovi pojavili su se u Njujorku, a najgore je bilo u finalu, kada sam isprovocirao povredu do krajnjih granica. Na sreću, uspeo sam tada da završim finale u četiri seta. Bol se danas pojačavao posle četvrtog gema. Moraćemo da uradimo dodatne preglede kako bismo videli koliko je povreda teška – rekao je Đoković naprs konferenciji.

On je objasnio je da je imao veliku želju da igra za Srbiju u Dejvis kupu i da je odluka da igr abila njegova.

- Odluka da izađem na teren je bila moja. Mislili smo da imamo veće šanse ako ja budem igrao protiv Del Potra, pošto sam u boljoj formi od Viktora Troicka. Procenili smo da je 60 odsto moje spremnosti više od Viktorovih 100 odsto. Tužan sam, verovao sam da mogu da izdržim, ali bilo je nemoguće jer je Del Potro ubacio 80 odsto prvog servisa. Neću da kažem da bih pobedio da sam bio zdrav, jer je Argentinac igrao na izuzetno visokom nivou – zaključio je Đoković.

Đoković na FB i Tviteru 

Žao mi je sto se ovako završilo,ali ceo tim je dao sve od sebe da bi ušli u finale. Uzdignutih glava nastavljamo dalje! Srbija Šampion!!!

Del Petro: Srećan sam, ali brinem zbog Noletove povrede

Argentinski teniser Huan Martin del Potro ocenio je danas da je pobedu nad Novakom Đokovićem ostvario pre svega zbog umora prvog igrača sveta, koji "očigledno nije imao dovoljno vremena za trening posle US Opena".

"Srećan sam zbog pobede nad takvim igračem kao što je Đoković, ali sam istovremeno zabrinut zbog njegove povrede. Nadam se da će se Nole brzo oporaviti", rekao je Del Potro na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni.

Prvi teniser Argentine naglasio je da je tokom meča bio samouveren i siguran u svoj servis koji mu je i doneo pobedu i plasman Argentine u finale Dejvis kupa.

"Đoković je igrač koji retko daje šansu protivniku i zato sam srećan šsto sam je iskoristio", rekao je Del Potro.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Tenis

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.