Brutalni Novak u 12. uzastopnom finalu!

Izvor: B92, 10.Okt.2015, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brutalni Novak u 12. uzastopnom finalu!

Novak Đoković igra u ovim trenucima protiv Davida Ferera polufinalni duel na turniru u Pekingu. 6:2, 5:2.

Srpski teniser brani titulu u kineskom gradu, a ovo će mu biti 21. međusobni duel sa neumornim Špancem.

Od prethodnih 20 Đoković je dobio 15, a poslednji pu su se sastali u polufinalu Mastersa u Rimu ove godine kada je Đoković slavio sa 6:4, 6:4.

Novak ima devet uzastopnih pobeda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv Ferera koji ga je poslednji put dobio 2011. godine na završnom Mastersu.

Tok meča pratite na našem sajtu:

Novak je u uvodnom gemu počeo nešto sporije, verovatno zbog hladnog vremena (samo 13 stepeni u Pekingu). Ferer je lako dobio uvodni gem, ali je već u trećem srpski teniser stigao do prve brejk šanse. Španac je as udarcem uspeo na trenutak da se izvuče, ali se Novak izborio za još jednu šansu koju je pretvorio u 2:1.

Brzo je Đoković ušao u samo sebi svojstven ritam, počeo je da 'crta' po terenu, pa je novi brejk napravio u petom gemu, pošto je Ferer napravio duplu servis grešku na brejk lopti. Pad koncentracije u igri Đokovića usledio je u šestom gemu. Ferer je to iskoristio, stigao je do dve vezane brejk šanse i već prvu iskoristio - 4:2.

Brzo se Novak konsolidovao, pa je u sedmom gemu vratio dva brejka viška. Izborio se za tri vezane brejk šanse i drugu je iskoristio. Lako je Ferer mogao da ponovo vrati jedan brejk zaostatka. Ponovo je Novak odigrao nešto slabiji servis gem, Španac je imao dve vezane brejk šanse, ali srpski teniser je dobio četiri vezana poena - 6:2.

Drugi set počeo je slično kao i prvi. Ferer je bez većih problema dobio uvodni gem, ali se to promenilo već u trećem gemu. Đoković je ponovo oduzeo servis rivalu koji je bio sve nervozniji - 2:1.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uživo: Novak igra za duel sa Rafom u finalu Pekinga, Đoković - Ferer

Izvor: Blic, 10.Okt.2015

Novak Đoković protiv Davida Ferera igra za finale Pekinga, a dešavanja sa meča možete pratiti uživo uz Blicsport...Mesto u finalu rezervisao je Rafael Nadal pobedivši Fabija Fonjinija u dva seta, dok Novak igra 21. put u karijeri protiv Ferera, kog je savladao u 15 okršaja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.