Bata Mirković: Svi treba da se ugledamo na Novaka

Izvor: S media, 02.Jul.2011, 09:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bata Mirković: Svi treba da se ugledamo na Novaka

Jedan od onih koji je fasciniran Novakom Đokovićem i njegovim plasmanom u finale Vimbldona je i Zoran Bata Mirković, nekadašnji defanzivac Partizana i reprezentacije.

Mirković smatra da je Đoković pravi fenomen i da bi svi u Srbiji i to ne samo iz sveta sporta, morali da se ugledaju na njega.

Svi videli gaćice Sabine Lisicki FOTO

Nadal o finalu: Bije Nole, al' bijem >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i ja!

Pogledajte tri najbolja poena na meču Noleta i Conge VIDEO

Cela Srbija stala zbog Đokovića

- Mi smo takav narod da nam uvek nešto ne valja i fali i stalno imamo nekakve zamerke, a sada će valjda svi konačno da se slože da imamo fenomen kakav se rađa jednom u 100 godina! Tenis je takav sport u kojem, da bi postao šampion, moraš da budeš kompletna ličnost, a on je uravnotežio fizičku i mentalnu snagu i postao najbolji na svetu - smatra Mirković.

Popuularni Bata zna koliko je teže postati šampion u individualnom sportu.

- Kada si deo kolektiva, onda uvek možeš da se osloniš na saigrača, pa se tvoj loš dan slabije primeti. U tenisu si sam na terenu i ostaješ sam u svakom trenutku i zato je potrebna ogromna mentalna snaga, koju Novak poseduje. Ima mnogo talenata, verovatno mnogo njih ima i neophodne uslove, ali nemaju svi taj šampionski gen. Zbog toga Đoković zaslužuje najveće poštovanje. Ima samo 24 godine, a pokazuje takvu stabilnost da je to zaista fantastično. Svi bi trebalo da se ugledamo na njega - zaključio je nekadašnji bek Partizana.

Kakvu popularnost Đoković uživa u Nagoji pogledajte OVDE, a sa kojim sportskim kolektivom je Đokovića uporedio trener Crvene zvezde, pročitajte OVDE.

(Press)
Pogledaj vesti o: Partizan,   Novak Đoković finale

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Piksi: Imam Noletov kalendar u kancelariji

Izvor: S media, 02.Jul.2011

Trijumf Novaka Đokovića u polufinalu Vimbldona i plasman na prvo mesto ATP liste od ponedeljka kao nikada do sada ujedinii su Srbiju. ..Svi se slažu da je Novak najveći sportski fenomen koga je Srbija ikada imala, a koliko je on popularan i van granica naše zemlje svedoče reči Dragana Stojkovića...

Nastavak na S media...

Novakov deda: Obrijao se i razbio Congu

Izvor: S media, 02.Jul.2011

Bilo je veselo sinoć posle pobede Novaka Đokovića u svim srpskim domovima, ali je u jednom atmosfera bila posebna. ..Novakov deda Vladimir, u svojoj 84. godini, nije mario za savete lekara i svog unuka i dok je trajao meč palio je cigaretu za cigaretom, a na kraju je proslavio i domaćom rakijom...Nadal...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.