BRUTALNO! Đoković kaširao Berdiha u finalu Pekinga!!!

Izvor: Prva.rs, 05.Okt.2014, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BRUTALNO! Đoković kaširao Berdiha u finalu Pekinga!!!

Fobija Tomaša Berdiha prerasta u traumu. Novak Đoković još jednom je Čehu očitao lekciju iz tenisa i u finalu ATP turnira u Pekingu za svega sat i šest minuta igre slavio sa surovih 2:0, po setovima 6:0, 6:2. Samo pokušajte da se setite kada ste poslednji put na turniru serije 500 videli takav rezultat u finalu nekog jakog turnira!
Ali, frustrirani Berdih jednostavno nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << mogao da parira razigranom Đokoviću ni u jednom segmentu igre. Servis je savršeno slušao srpskog tenisera, koji je osvojivši uvodnih 11 gemova u 730. meču u profesionalnoj karijeri stigao do 592. pobede. Ujedno i do pete titule u Pekingu, ukupno 46. na ATP turniru. Ove sezone bio je najbolji na Mastersima u Rimu, Majamiju i Indijan Velsu, a svakako najvredniji trijumf ostvario je na Vimbldonu.
Međutim, čini se da ove godine nijednom nije delovao ovako zastrašujuće. Organizatori turnira u Pekingu mogli bi da razmisle o tome da ljubiteljima tenisa koji su platili ulaznice za finalni dvoboj vrate novac. Ovde borbe nije bilo. Ovo je bila surova demonstracija sile. Brutalna. Kakva i dolikuje najboljem na svetu. 
Ta dva izgubljena gema bila su puki izraz milosrđa. Znao je to i Berdih, koji je prvi utešni gem osvojen na Đokovićev servis posle meč lopte za prvog tenisera sveta šaljivo proslavio rukama visoko podignutim u vazduh. Mogao je samo da se nasmeje sopstvenoj nemoći. Malo je nedostajalo da uđe u istoriju kao prvi teniser koji u finalu ATP turnira nije osvojio ni gem.
Sledi odbrana titule na Mastersu u Šangaju. Odigra li Đoković ponovo ovako maestralno pitanje pobednika neće se ni postavljati.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Tenis

Nastavak na Prva.rs...






Povezane vesti

Novak Đoković osvojio petu titulu u Pekingu

Izvor: Vostok.rs, 06.Okt.2014, 08:22

06.10.2014. -..Novak Đoković je u finalu turnira u Pekingu pobedio Čeha Tomaša Berdiha sa 2:0 u setovima - 6:0, 6:2. Meč je trajao samo sat i šest minuta. Đoković je osvojio 11 uvodnih gemova u 730. meču u profesionalnoj karijeri i stigao do 592. pobede i do pete uzastopne titule u Pekingu,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.