ATP Majami: Novak nudio navijaču da pobedi Andersona VIDEO i FOTO

Izvor: S media, 31.Mar.2011, 06:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ATP Majami: Novak nudio navijaču da pobedi Andersona VIDEO i FOTO

Ne baš igrom kakva ga je krasila poslednjih meseci, Novak Đoković je ipak rešio četvrtfinalni duel protiv Kevina Andersona u dva seta – 6:4, 6:2.

ATP Majami: Nole moćan i kad greši FOTO

ATP Majami: I najbolji pali pred Tipsom

Lendl nudi pomoć Mareju

Čak 108 minuta bila su mu potrebna da slomi otpor veoma nezgodnog Južnoafrikanca koji ga je dobio u jedinom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << međusobnom meču, 2008. baš u Majamiju. Neobično veliki broj grešaka (19), anulirao je solidnim procentom ubačenog prvog servisa 64%, ali i perfektnom igrom na mreži - 7/7.

Sjajno je igrao i kada bi Anderson pretio brejkom - svih pet puta se izvukao. Na drugoj strani, tri od četiri prilike rešio je oduzimanjem servisa Kevinu. Imao je i 22 vinera, uz šest asova.

WTA Majami: Neverovatan poraz Ivanovićeve

WTA Majami: "Petkoraci" ples i posle Jelene FOTO

Istini za volju, delovalo je da će biti lakše. Nole je već u uvodnom gemu pretio brejkom, a u trećem duplom greškom rivala i načinio presudan korak ka prvom setu, mada se do 6:4 pomučio.

40. teniser sveta je želeo ribrejk, imao 15:40, ali je Đoković vezao tri asa, a dobro je igrao i u šestom gemu kada je Anderson propustio poslednju brejk mogućnost u setu.

Koliko se naš teniser mučio, dovoljno govori i reakcija na dobacivanje nekog od navijača sredinom seta, na koje je Srbin odgovorio ponudom da siđe i on mu pokaže kako da se izbori sa nimalo naivnim rivalom, uz pomalo ironičan osmeh.

Dobijen set nije mnogo promenio zbivanja na terenu. Usled velike vlažnosti, izostajali su spektakularni poeni, više se grešilo, ali je Novak pravio razliku. Kao i u prvoj deonici, došao je do brejka za 2:1, mučio se i spašavao brejk lopte u narednom gemu, a onda ponovo izdržao do kraja u mirnijem tonu.

Neće Đokoviću biti lakše ni na putu ka finalu, jer ga očekuje još jedan dobar server, pritom i domaći igrač, Mardi Fiš, koji je sa 7:5, 6:2 eliminisao Davida Ferera. Izjavu Fiša, koji kaže da Đoković praktično nema slabosti, možete pročitati OVDE. Dužan mu nije ostao ni Đoković, koji je takođe komentarisao protivnika u polufinalu, a njegove izjave pogledajte OVDE

Možda je na nešto lošiju partiju svetskog igrača broj 2 uticao i remi fudbalera u Talinu, o čemu više saznajte OVDE.

Opširnije o polovičnom učinku naših predstavnika u dublu, Janka Tipsarevića i Nenada Zimonjića čitajte OVDE.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.