Izvor: HotSport.rs, 17.Jan.2017, 14:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIMA LEKCIJA IZ GEOGRAFIJE: Gde je Crna Gora? A, znate li vi Novaka Đokovića?

Crnogorska teniserka Danka Kovinić plasirala se u drugo kolo Australijan opena pobedom nad Saisai Ženg, ali se posle meča više namučila da Amerikancima objasni odakle je.

Reč je o Crnogorki, a novinari iz SAD su mislili da se radi o ostrvskoj državi. Da bi im Danka objasnila odakle je morala je da se služi imenom Novaka Đokovića.
>> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << /> – Nije ostrvo, ali je jedna veoma lepa zemlja. Novak Đoković je Srbiju promovisao na najbolji način, nadam se da ću i ja uspeti isto sa Crnom Gorom, što stvarno pokušavam. Često mi se dešava da me ljudi pitaju gde se nalazi zemlja, pa kad im kažem da ima manje od milion stanovnika, ostanu u čudu. Pitaju me da li mogu da prepešačim celu državu – rekla je Danka i nastavila:
– Uglavnom krenem da im objašnjavam od Novaka Đokovića i Srbije, da je to nekada bila Srbija i Crna Gora, pre toga Jugoslavija… Kada im kažem Jugoslavija, sve im postane jasno. Krenu da nabrajaju sve zemlje iz bivše Juge i dođemo do toga gde je Crna Gora.
Podsetimo, deca u školama u Srbiji u šestom i sedmom razredu uče ne samo geografski položaj zemlaja sveta, već i njihova rudna bogatstva, trgovinu i poljoprivredu. Toliko o obrazovanju…
The post AMERIMA LEKCIJA IZ GEOGRAFIJE: Gde je Crna Gora? A, znate li vi Novaka Đokovića? appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.