UŽIVO, finale Australijan opena: Đoković – Mari 6:7 (2:7)

Izvor: Politika, 27.Jan.2013, 11:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO, finale Australijan opena: Đoković – Mari 6:7 (2:7)

Istorija opet zove Novaka Đokovića. Otkako je postao teniski velikan, Srbin je veoma često u istoj ulozi – da mu pobede donose uspehe koji nikada nisu postignuti u svetu žute loptice.

Na red je došao het-trik na Australijskom openu. Za razliku od preostala tri gren slema, na kojima se često nađe neko ko dominira, u Melburnu to nikada >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << nije bio slučaj – bar otkako je tenis 1969. postao profesionalni sport.

Poslednja prepreka na putu da zabeleži 21. uzastopnu pobedu je njegov odličan poznanik, momak sa kojim je teniski odrastao, Britanac Endi Mari. Dugo je bio u Đokovićevoj senci, dugo je gubio od njega najvažnije mečeve, ali je u septembru promenio ratnu sreću osvojivši Ju-Es open trijumfom baš protiv Đokovića u finalu.

To je ujedno bio prvi gren slem trofej za Marija, zato je sada on drugačiji teniser, mnogo bolji nego do tada, a da li će to biti dovoljno za novi trijumf, videće se danas.

Prvi set:

Veoma oprezno su oba tenisera ušla u susret, pa u prvih pet gemova nije bilo mnogo uzbuđenja, teniseri su branili svoj servis, a Đoković je vodio sa 3:2. Do prve prilike da oduzme rivalu servis došao je Novak, u šestom gemu.

Ipak, najbolji teniser sveta je tada propustio čak četiri brejk lopte, pa je rezultat ponovo bio izjednačen – 3:3. I u narednom gemu na servis Marija Đoković je imao šansu, doduše sada je to bila jedna brejk lopta. Škot je sjajno servirao i ponovo stigao do izjednačenja – 4:4.

Nastavilo se u istom ritmu u naredna četiri gema, nije bilo mnogo uzbuđenja, sa tom razlikom da je ipak Đoković nešto lakše osvajao poene na svoj servis od Marija. Ipak, o pobedniku prvog seta odlučivao je taj-brejk.

Odlučujući gem je počeo loše za Novaka, koji je načinio duplu servis grešku, a potom je Mari osvojio i naredna tri poena i poveo sa 4:0, uz dva mini-brejka prednosti.

Ispostavilo se da je već tada set bio odlučen, s obzirom da je Mari brzo došao do pet set lopti – 6:1, a iskoristio je drugu posle čak 25. neiznuđene Novakove greške - 7:2.

objavljeno: 27/01/2013
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković ušao u istoriju, het-trik na Melburnu (FOTO)

Izvor: Sportski Žurnal, 27.Jan.2013

Đoković – Mari 6:7 (2:7), 7:6 (7:3), 6:3, 6:2. Novak Đoković je pobednik Australijan opena, četvrti put u karijeri, treći put uzastopno. Još jednom je srpski teniser ispisao zlatne strance ovog sporta, ostvario je het-trik na turniru u Melburnu, prvi otkako je tenis 1969. postao profesionalni...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.