Nišikori živi od trijumfa nad Novakom: Pokazao sam da mogu da pobedim svakoga

Izvor: Blic, 09.Sep.2014, 09:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nišikori "živi" od trijumfa nad Novakom: Pokazao sam da mogu da pobedim svakoga

Kei Nišikori je posle poraza od Marina Čilića u finalu US opena sa 6:3, 6:3, 6:3 žalio za lošijom partijom od očekivane, priznao da je napetost uzela svoj danak, ali se i podsetio da je na putu do borbe za trofej pobedio i neke velikane tenisa, poput Novaka Đokovića u polufinalu.

"Mislim da sam pokazao da imam potencijal da sada pobedim baš svakog rivala. Dakle, ako nastavim da treniram ovako vredno, ako naporno budem vežbao, mislim da ću imati još šansi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za velike uspehe", započeo je japanski teniser priču.

On je dodao da je mnogo toga naučio u ove dve nedelje grend slem turnira u Njujorku.

"Nisam očekivao da ću dovde dogurati. Bio sam povređen i vrlo malo sam trenirao. Tako da... zaista je mnogo pozitivnih stvari koje mogu da izvučem iz ovog iskustva, naročito iz trijumfa nad Vavrinkom i Novakom. Razočaran sam ovim poslednjim nastupom, ali ovo su zaista bile dve zaista dobre sedmice", kaže Kei.

Nišikori se upravo najviše i uzda ustečeno iskustvo:

"Ono će mi sigurno pomoći. Sada, u finalu, bio sam stegnut i nervozan... Bilo je to moje prvo grend slem finale. Ali, to kroz šta sam prošao sigurno će mi pomoći u ovoj i narednim sezonama. Nadam se da ću na kraju ove godine zaigrati na završnom Mastersu, to mi je naredni cilj", rekao je novi junak Japana.

A do završnog Mastersa ima još da se igra. Kei priznaje da je i njega samog iznenadila snaga osećanja koja se budila pred meč za trofej u Njujorku.

"Bio je to osećaj... prevelike uzbuđenosti. Mnogo sam mislio o finalu. A ono je mnogo drugačije od polufinala, trofej je tu, pred vama. Toliko toga vam se vrzma po glavi. Probao sam da se koncentrišem, ali to nije bilo dovoljno. Igrao sam mnogo na ovim terenima u poslednje dve nedelje, a eto, nisam mogao da se borim na pravi način baš u tom jednom meču", iskren je Nišikori.

On se na kraju osvrnuo i na veliku podršku koja je do njega stizala iz rodnog Japana.

"Prelepo je kada možete da šaljete dobre vesti u Japan. Tamo tenis nije najveći sport. Ženski da, ali muški nikada nije ovoliko bio u centru pažnje. Jako sam srećan zbog toga što sam na neki način ispisao istoriju. Nadam se da ću osvojiti trofej sledeći put i imati još neke dobre rezultate poput ovog", rekao je Kei Nišikori, prvi azijski finalista jednog grend slem turnira u istoriji tenisa.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Novak Đoković

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.