Ko je bio Novakov kec iz rukava u finalu Pariza?

Izvor: MozzartSport.com, 04.Nov.2014, 17:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je bio Novakov kec iz rukava u finalu Pariza?

''Vežbali smo na treninzima ritern i njegova ogromna visina mi je bila od velike pomoći'', priča Đoković o svom tajanstvenom sparing partneru

Svetski broj 1 ima tajne metode! Novak Đoković pobedio je Miloša Raonića u finalu Pariza, a na putu do titule Novak je imao pomoć dugogodišnjeg prijatelja koji, kao i Kanađanin, ima izuzetno jak servis i bio je savršen sparing partner >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << za pripremu finalnog meča.

Ključna stvar u pobedi nad Raonićem bio je Novakov sjajni ritern.

’’Najbitnije je bilo da što vratim u polje što više njegovih servisa. Kada neko servira 220 kilometara na čas, onda je to lakše reći nego učiniti. Raonić je koristio servis kao svoje najjače oružje i tokom cele nedelje to je bio njegov najbolji udarac. Mnogo se oslanja na servis i znao sam da će mu pasti procenti prvog servisa ako ga nateram da svaki put odigra što veći broj udaraca’’, rekao je Đoković sa zvanični sajt ATP-a.

Tajni adut srpskog tenisera u pripremi ovog duela bio je svetskoj javnosti malo poznati Bojan Božović koji je sa uspehom igrao tenis u mlađim kategorijama. Ono što Božovića čini specifičnim je ogromna visina uz koju ide i izuzetno snažan servis koji je Novaku olakšao privikavanje na ’’bombe’’ Miloša Raonića.

’’Bojan živi u Švajcarskoj i došao je da me bodri u poslednja dva meča. Vežbali smo na treninzima ritern i njegova ogromna visina mi je bila od velike pomoći. Sjajno je servirao na zagrevanju. On je moj dugogodišnji prijatelj. Sećam se da je već sa 14 godina imao dva metra i tada smo zajedno osvojili Evropsko prvenstvo za dečake do 14 godina i u dublu i timski’’, sa osmehom objašnjava najbolji teniser planete.

Božović je još kao junior okončao igračku karijeru i sada je vlasnik i osnivač teniske akademije za najmlađe. Kao i Đoković, rođen je 1987. Godine i zajedno su pravili prve teniske korake.

Ako želite da pobedite dobrog servera, nije loše da imate druga dvometraša..

(FOTO: Action Images)
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Novak Đoković

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.