Đoković zbrisao i Soderlinga

Izvor: Politika, 14.Maj.2011, 13:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković zbrisao i Soderlinga

Za plasman u polufinale Mastersa u Rimu drugom teniseru sveta bilo dovoljno 76 minuta – 6:3,6:0.- Danas protiv Endija Mareja kog je pobedio u finalu Australija opena

Više nema ni jednog tenisera među prvih pet na svetu kog Novak Đoković ove sezone nije pobedio. Pali su Nadal i Federer >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << po tri puta, Mareju je uzeo meru u dva navrata, a u četvrtfinalu Mastersa u Rimu zbrisao je i Robina Soderlinga. Naš as je tako nanizao 35 pobeda od početka sezone, približio se jedinom ispred sebe Džonu Mekinrou na sedam mečeva, ali u „večnom gradu“ neće biti u prilici da ostvari prvorazredni cilj – prvo mesto na svetskoj listi. Rafael Nadal se plasirao u polufinale i sačuvao krunu, ali do raspleta bi moglo da dođe na Rolan Garosu, a prethodno će se dvojica najboiljih tenisera planete verovatno sastati u finalu Rima.

Meč sa sjajnim švedskim sereverom, koji važi i za jednog od igrača sa najboljim „riternom“, trajao je samo 76 minuta, a Soderling je deveti teniser ove sezone koji u duelu sa „strašnim Novakom“ nije osvojio ni gem u jednom setu. Sve se po Đokovića odvijalo gotovo po istom scenariju kao u prethodnom duelu sa Vavrinkom. Mučio se na startu, tražio servis i slabe tačke rivala, spašavao „brejk“ lopte u nezgodnom sedemom gemu, a zatim egzibicijom došao do pobede. Istina, Švajcarcu je dao taj jedan utešni gem u drugom setu.

Šveđanin je odmah napao Đokovićev servis i osvojio gem bez datog poena, ali to je činjenica koja kod našeg asa ne igra baš nikakvu ulogu. Pun samopouzdanja, maksimalno koncentrisan , uzvratio je, a u osmom gemu praktično prelomio meč novim „brejkom“.

Novakova dominacija u drugom setu nikako nije podsećala na duel drugog i petog tenisera sveta. U pojedinim trenucima je bio i „brutalan“, skraćenim loptama u nizu i lob udarcima kad god je Soderling izašao na mrežu, dovodio je Šveđanina do očaja, a publiku do ushićenja. Dobio je devet vezanih gemova i 15 poslednjih poena, što se zaista retko viđa.

U polufinalu Rima, videćemo reprizu finala Australijan opena. Đokovićev rival je Endi Marej, a meč je drugi po rasporedu, počinje u 20 časova (Nadal i Gaske igraju u 16). Biće to njihov deveti susret, a Novak vodi 5:3. Britanac je pre Melburna vezao tri uzastopne pobede, ali ga je zatim naš as deklasirao, za 158 minuta dobio tri seta (6:4,6:2,6:3) i osvojio drugu „gren-slem“ titulu.

Rezultati četvrtfinala, singl: Nadal – Čilić 6:1,6:3, Marej – Majer 1:6,6:1,6:1, Gaske – Berdih 4:6,6:2,6:4. Đoković – Soderling 6:3, 6:0.

M. S.

objavljeno: 14.05.2011.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.