Izvor: SEEcult.org, 28.Apr.2013, 03:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pobednici 12. Trajbeka festivala

Australijski igrani film “Raketa”, drama o siromašnoj porodici u Laosu i dečaku koji pokušava da promeni život na bolje, osvojio je glavnu nagradu 12. Trajbeka filmskog festivala u Njujorku, a glavni junak, desetogodišnji naturščik Sitifon Disamoe, proglašen je najboljim glumcem. Film “Raketa”, čiju većinu glumaca čine naturščici, dobio je i nagradu publike, a žiri ga je nagradio zbog “priče o nadi i preživljavanju u svetu koji će malo ko sa Zapada imati priliku da vidi".

Nastavak na SEEcult.org...






Povezane vesti

Proglašeni pobednici filmskog festivala Trajbeka u Njujorku

Izvor: Beta, 27.Apr.2013, 14:45

NJUJORK, 26. aprila 2013. (Beta-AP) - Igrani film "The Rocket" Kima Mordana i dokumentarac o ratu u Avganistanu "The Kill Team" Dena Krausa osvojili su glavne nagrade filmskog festivala Trajbeka u Njujorku.

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEcult.org. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEcult.org. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.