Zimonjić i Netsor osvojili London

Izvor: Politika, 28.Nov.2010, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zimonjić i Netsor osvojili London

Srpski teniser Nenad Zimonjić i Kanađanin Danijel Nestor trijumfovali su na završnom godišnjem ATP turniru u konkurenciji dublova, pošto su danas u Londonu u finalu pobedili Maksa Mirnog iz Belorusje i Indijca Maheša Bupatija rezultatom 7:6 (8:6), 6:4.

Zimonjiću i Nestoru je to drugi zajednički trijumf na Masters kupu, koji su osvojili i 2008. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << godine.

Na taj način oni su na najbolji mogući način završili trogodišnju saradnju, jer će od naredne sezone Zimonjić igrati sa Francuzom Mikaelom Lodrom, a Nestor sa današnjim protivnikom Mirnim.

Finalni meč je, prema očekivanju, bio veoma izjdnačen i odlučile su nijanse. U prvom setu mnogo bliži vođstvu bili su Mirni i Bupati, koji nisu iskoristili dve brejk šanse na servis Nestora, a potom su u taj brejku imali i dve vezane set lopte.

Belorus i Indijac su u taj brejku vodili 6:4 i imali jedan servis, ali su Zimonjić i Nestor tada pokazali zbog čega su već tri godine u samom svetskom vrhu. Nanizali su četiri poena zaredom i dobili set.

U drugom setu presudio je pad koncentracije Bupatija koji je servirao u sedmom gemu.

Nije ubacio nijedan prvi servis i lako je izgubio tri poena, a vođstvo od 40:0 Zimonjić i Nestor su lako pretvorli u jedini brejk u meču.

U nastavku su bez većih problema dobili dva gema u kojima su servirali i tako sasvim zasluženo ostvarili još jedan veliki uspeh.

---------------------------------------------------------------------------------

Pobednički rastanak Zimonjića i Nestora

Srpski teniser Nenad Zimonjić istakao je danas da mu je bila čast što je od kraja 2007. godine igrao dubl u tandemu sa Kanađaninom Danijelom Nestorom.

Zimonjić i Nestor su u paru osvojili 22 titule, poslednju danas na završnom ATP turniru sezone u Londonu u čijem su finalu savladali Maheša Bupatija i Maksa Mirnjija sa 2:0 (7:6, 6:4).

Upravo će Mirnji biti novi Nestorov partner, dok će Zimonjić karijeru u kojoj je osvojio 39 titula u muškom dublu nastaviti sa levorukim Francuzom Mišelom Lodrom.

„Želim Maksu puno sreće sa mojim bivšim partnerom. Mnogo sam naučio od njega za ove tri godine. Imali smo dosta zabavnih trenutaka, bilo je i svađi koje su normalne, ali zaista je bilo čast igrati sa tobom”, rekao je Zimonjić Nestoru tokom ceremonije dodele trofeja.

„Zaista smo proveli tri izvanredne godine, osvojili Rolan Garos, dva puta Vimbldon, osam Mastersa, dva završna turnir sezone. Mnogi me pitaju zašto se uopšte rastajemo, ali to je život”, uzvratio je Nestor.

Obojica su čestitali Paesu i Bupatiju na odličnoj igri u finalu turnira u Londonu u kome su Zimonjić i Nestor do pobede stigli posle samo jednog brejka.

„Od Maheša i Maksa sam video neke udarce koje nisam tokom cele karijere. Bili ste sjajni. Srećno sa novim partnerima”, naveo je Zimonjić i podsetio da će Bupati od naredne sezone igrati sa zemljakom iz Indije Leanderom Paesom, koji je nekada činio tandem i sa srpskim teniserom.

Tanjug/Beta

objavljeno: 28/11/2010

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Titula za oproštaj Zikija i Nestora

Izvor: B92, 28.Nov.2010

Srpski tenser Nenad Zimonjić i njegov dubl-partner Danijel Nestor pobednici su Masters kupa u Londonu. ..Oni su u finalu savladali Indijca Maheša Bupatija i Maksa Mirnija iz Belorusije sa 7:6 (8-6), 6:4 i tako su ponovili uspeh iz 2008. godine. ..To je bila 23. titula para Zimonjić/Nestor u karijeri,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.