Srbija - Uzbekistan 5:0

Izvor: RTS, 20.Sep.2009, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija - Uzbekistan 5:0

Srpski teniser Viktor Troicki pobedio je u Beogradu Murada Inojatova sa 2:1 po setovima (4:6, 6:4, 6:3). U poslednjem meču Ilija Božonjac je savladao Vaju Uzakova 6:1, 6:4 i Srbiji doneo i petu pobedu u duelu sa Uzbekistanom u baražu za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa.

"Osetio sam oštar bol u stopalu u prvom setu. Baš sam razočaran i više sam razmišljao o nozi nego o meču. Borio sam se, a videćemo da li ću imati posledice. Ostao sam da igram samo zbog publike", >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << rekao je Troicki na konferenciji za novinare.

Inojatov je istakao da nije mogao da se suprotstavi Troickom kada je počeo da igra brže.

"Nisam se dovoljno trudio, kada je poveo sa 2:0 u trećem setu sve je bilo rešeno", rekao je Inojatov i dodao: "Dobro je za mene da igram sa tako visoko rangiranim igračem, time stičem iskustvo".

Meč se igrao na dva dobijena seta, pošto nije imao rezultatski značaj, jer su Nenad Zimonjić i Janko Tipsarević jučerašnjom pobedom nad Denisom Istominom i Farukom Dustovim od 3:0 (6:2, 6:3, 6:2) u dublu Srbiji obezbedili igranje u Svetskoj grupi i naredne godine.

Troicki je loše počeo meč protiv 602. igrača na ATP listi, ali je uspeo u drugom i trećem setu da odigra dovoljno dobro i da ga pobedi.

Troicki je imao problem sa žuljem na nozi i to ga je sprečavalo da odigra mnogo bolje, ali zbog publike nije želeo da preda meč protivnniku.

Peti poen našem timu doneo je Ilija Bozoljac koji je savladao Vaju Uzakova 6:1, 6:4. Prethodno je Viktor Troicki pobedio Murada Inojatova 4:6, 6:4, 6:3.

U petak je Tipsarević savladao Istomina sa 3:1 (6:2, 5:7, 6:1, 6:4), a Troicki Dustova sa 3:2 (6:4, 3:6, 6:3, 4:6, 6:2) za vođstvo Srbije od 2:0.

Mečevi prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa igraće se u martu sledeće godine, a žreb za parove obaviće se već u sredu u Ženevi.

Želja predstavnika Srbije je da im se u Ženevi ne ponovi peh sa dva prethodna žreba kada su za protivnika u prvom kolu dobijali branioce titule šampiona, prvo Ruse, a potom i Špance.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.