Zvezda odmah iza Panatinaikosa – šta još misle menadžeri evroligaša?

Izvor: B92, 03.Okt.2023, 16:22

Zvezda odmah iza Panatinaikosa – šta još misle menadžeri evroligaša?

Generalni menadžeri evroligaških klubova učestvovali su u anketi portala "Basket Njuz".

Oni su davali odgovore o najboljim pojačanjima, timovima koji su imali dobro odrađen prelazni rok, igračima koji pretenduju na MVP nagradu, ali i košarkašima od kojih kojih očekuju da odu u NBA ligu.

Generalni menadžeri smatraju da je najveće pojačanje obezbedio Real Madrid, koji je angažovao Fakunda Kampaca. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Argentinac se vratio u kraljevski klub posle tri godine, a jedini igrač koji je dobio više glasova u ovoj kategoriji jeste Kostas Slukas, koji je prešao iz Olimpijakosa u Panatinaikos.

Glasove su dobili i Kemba Voker, Huančo i Vili Ernangomes, Luk Sikma i Miloš Teodosić.

Kada govorimo i klubovima sa najbolje odrađenim prelaznim rokom, izdvajaju se dva – Panatinaikos i Crvena zvezda.

Čak 46,2 odsto glasova dobili su"zeleni", u čije redove je novi trener Ergin Ataman doveo 11 košarkaša, između ostalih Slukasa, Lesora, Vildosu, Huanča Ernangomesa.

Crveno-beli, sa 23,1 odsto glasova, zauzeli su drugo mesto na ovoj listi, sa akvizicijama poput Šabaza Nejpira i Miloša Teodosića, sa kojima, smatra "Basket Njuz", ciljaju čak i Fajnal-for.

Na listi najkreativnijih dolazaka prvo mesto dele Kemba Voker i Kostas Slukas, koji su zaista prodrmali evropsko košarkaško tržište.

Vasilije Micić je proteklog leta otišao u NBA ligu, a generalni menadžeri smatraju da najveće šanse da 2024. u Americi završi ima Edi Tavares, kao i Džejms Nađi.

Tavares je prvi i na listi favorita za MVP priznanje, dok iza njega dolaze Fakundo Kampaco, Kevin Panter, Eli Okobo, Mustafa Fal, Nikola Mirotić i Tomas Vokap.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.