ZMAGO SAGADIN DIREKTAN: Očekujem da NBA kupi Evroligu

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jan.2024, 17:55

ZMAGO SAGADIN DIREKTAN: Očekujem da NBA kupi Evroligu

Slovenačkom trener use ne sviđa ideja o Dubaiju u Evroligi.

Evroliga pretrpeće određene promene, posebno potšo će deo takmičenja postati i Dubai, koji je spreman da uloži veliki novac u elitno takmičenje. Sva ta aktuelna dešavanja u Evroligi prokomentarisao je slovenački trener i nekadašnji starteg Crvene zvezde Znago Sagadin.

 - Ideja o uključenju Dubaija mi se uopšte ne sviđa, sve je zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << novca. Arapi ulažu po Evropi, u velike klubove i sisteme. Njihov novac ne „smrdi“, dobar je… Ali, kao što rekoh, novac, novac i samo novac, zato je sve to aktuelno. Ali, pare kao glavni motiv, pa i nije dobro. Posebno u geopolitičkom trenutku, kada je taj arapski svet na staklenim nogama, pa ko bi u momentu, ovakve napetosti u tom delu sveta, uopšte želeo da tamo putuje - rekao je Zmago Sagadin za Sport Klub. - Kratkoročno, do realizacije pomenutog, teško da bi moglo da dođe zbog nestabilne političke situacije. Ali, za nekoliko godina, to će se desiti. Dubai u Evroligi, pa osnovni, da ne kažem jedini motiv, to je novac. Ako daju deset, ma ko zna koliko puta više od „Turkiš erlajnsa“, ko bi pametan to odbio.

Očejuje Sagadin da posle Dubija neki sledeći projekat dođe u najjače evropsko klupsko košarkaško takmičenje.

 - Očekujem da će NBA kupiti Evroligu jednog dana, sviđalo se ili ne to nama. Specijalno jer imaju razrađen sistem da svi učesnici zarađuju, što nemate u Evroligi. To će, iz jednog ugla, biti neki spas za kontinentalnu vrhunsku košarku. Ali, na drugoj strani, ne znam kako bi izašli na kraj sa vremenskom razlikom na drugom kontinentu… Mislim da Evroliga, ipak, ide u tom pravcu. Ovo takmičenje će se u dogledno vreme proširiti, sa ukupno 24 učesnika, dve grupe po 12. Mislim da će kao učesnike izgurati Pariz i London, pa toliko ih žele. Jednom rečju, komercijalizacija. Evropska košarka će verovatno ići u tom smeru, sve manje odbrana, fizičke čvrstine, a sve više takmičenja, ko će dati više koševa, a rezultati, po 100, 120 i više… To nije moja košarka, ali, na moju žalost, sve ide u tom smeru - naglasio je Sagadin.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.