Vučević za Blic o savetima srpskim NBA igračima, Zvezdi, Noletu, Marakani...

Izvor: Blic, 15.Nov.2015, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučević za "Blic" o savetima srpskim NBA igračima, Zvezdi, Noletu, Marakani...

Crnogorski centar Nikola Vučević sanja da zaigra u plej-ofu najjače košarkaške lige i smatra da naš trio debitanata može mnogo ove sezone.

Nikola Vučević se oporavlja od lakše povrede kolena koja ga je nakratko odvojila od terena. Za “Blic” je ekskluzivno pričao o ambicijama u NBA ligi, životu u Orlandu, kao i šansama da Boban Marjanović, Nemanja Bjelica i Nikola Jokić ostave trag u centru svetske košarke.

- Želim da se plasiramo u plej-of, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << imamo mladu i kvalitetnu ekipu. Dobro igramo za sad i pored četiri startna poraza, jer smo izgubili od ekipa (Oklahoma, Čikago) koje će konkurisati za titulu. Idemo u pravom smeru i biće sve bolje kada se skroz uklopimo sa novim trenerom Skotom Skajlsom. Što se mene tiče, želim da pružam bolje partije nego prošle sezone. Ovo mi je peta sezona u NBA i sa samo 25 godina već se osećam kao veteran - priča Vučević za “Blic”.

Hezonja veliko pojačanje

Od ove sezone Nikolin saigrač je hrvatski reprezentativac Mario Hezonja.

- Prija kada imam nekog “našeg”, sa Balkana. Brzo se uklopio, treba mu još vremena da se navikne na novi stil igre kakav je u NBA. Biće veliko pojačanje. I trener Skajls mu posvećuje dosta pažnje, stalno priča s njim.

Šta je potrebno našem triju debitanata da se pokažu?

- Treba da iskoriste šansu kada je dobiju na pravi način. Jokiću će možda biti najteže jer je mlad. Odlično je igrao u predsezoni, hvale ga, dobro radi i vrlo je talentovan. Sigurno će se snaći i pokazati šta zna. Bjelica kao da je u NBA već dugo, odlično igra. Bio je najbolji igrač Evrolige i nosilac Srbije. Igrači kao što je on su baš traženi, moderan tip četvorke koja može i da raširi, da proigra, pogodi trojku.

Boban Marjanović privlači ogromnu pažnju?

- Bobi je u ekipi koja ide na titulu i ima jaku konkurenciju u Dankanu i Oldridžu. Napravili su šou oko toga što je visok 222 cm, a bilo je i viših od njega u NBA. Amerikanci od svega naprave šou. Sezona je duga i dobiće pravu šansu.

Da li ste mu dali neki drugarski savet?

- On je vrhunski momak i to su svi brzo shvatili, video sam komentare da ga stalno traže i skandiraju Bobi i Boban. Češto se čujemo, pokušavam da mu pomognem iskustvom, ali od Dankana nema ko bolje da ga savetuje. Pokušavao sam i pre dolaska da mu objasnim šta ga čeka i da mu odgovorim na sve što ga zanima, kao i Bjelici. U NBA je sve novo i drugačije u odnosu na Evropu, od jezika, života, do košarke.

Poznato je da ste veliki zvezdaš, mogu li crveno-beli da odbrane sva tri trofeja?

- Nije lako sve uklopiti posle brojnih promena u timu, a desile su se i dve povrede. Mitrović je lider i njegovo odsustvo je teško palo ekipi. Verujem da će Zvezda biti prava kada dođe borba za trofeje i sigurno može da odbrani sve tri titule. Došao je i sjajni Vilijams, koji je prošle sezone sam dobio neke mečeve.

Slobodno vreme sa Nikoletom

Vučeviću u Orlandu društvo pravi i dugogodišnja devojka Nikoleta, inače sestra Saše Pavlovića.

- U Orlandu živim sa dugogodišnjom devojkom Nikoletom, koja mi je ogromna podrška. Najveći deo slobodnog vremena provodim sa njom. Odemo u bioskop na večeru ili u šetnju, srećom na Floridi je uvek lepo vreme.

Crna Gora je promenila selektora, došao je Bogdan Tanjević?

- Došao je iskusan trener sa ogromnim znanjem. Trenirao je mog oca u Bosni kada su osvojili Kup šampiona tako da sam od njega čuo mnogo toga pozitivnog o Tanjeviću. Ja ću se uvek odazvati pozivu da igram za reprezentaciju.

U pripremnom periodu oduševili ste fudbalskim umećem u Riju pimplovanjem na čuvenoj “Marakani”?

- Iznenadio sam i sebe, bio je veliki pritisak zbog kamera i tih 15 sekundi je odlično ispalo. Kao da sam Ronaldo (smeh). Obožavam fudbal, ranije sam ga često igrao sa drugarima. “Marakana” je prelepa, uživali smo i na Kopakabani, upoznali se sa istorijom Rija i išli do statue Isusa Hrista, odakle se vidi ceo grad. Sjajno iskustvo.

Imali ste i kratak “izlet” u tenis?

- Imao sam čast da upoznam Novaka Đokovića kada je proletos igrao u Majamiju. Prvi put sam bio na tenisu i posle mi je poklonio reket kojim je osvojio titulu. Šta reći za njega? Veliki čovek, veliki sportista i veliki šampion. Malo smo popričali i ostali u kontaktu.
Pogledaj vesti o: NBA,   Košarka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.