Izvor: RTS, 19.Okt.2021, 18:24

Verovali ili ne, Niksi i dalje najvredniji klub NBA lige

Njujork niksi, sedmu godinu zaredom, najvredniji su klub NBA lige, prema godišnjoj listi koju je objavio Forbs.
Niksi, koji su od 2000. godine samo jednom prošli prvu rundu doigravanja, a poslednju NBA titulu osvojili su davne 1973. godine, vrede 5,8 milijardi dolara, što je 16 odsto više nego pre godinu dana.

Na drugom mestu su Golden Stejt voriorsi (5,6 milijardi dolara), treći su Los Anđeles lejkersi (5,5 milijardi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dolara), a u top 5 su i Čikago bulsi (3,6 milijardi dolara) i Boston seltiksi (3,5 milijardi).
Ovo je prvi put otkako je Forbs 1998. godine počeo da prati finansije NBA ekipa, da tri franšize vrede najmanje pet milijardi dolara.
Uprkos pandemiji koronavirusa koja je navijače sprečila da prisustvuju utakmicama veći deo prošle sezone, prosečna vrednost ekipa porasla je 13 odsto na 2,48 milijardi dolara zbog rekordnih prihoda od sponzorstva i velikih očekivanja za sledeći sporazum lige o medijskim pravima.
Aktuelni NBA šampioni Milvoki baksi nalaze se na 17. mestu liste sa vrednošću od 1,9 milijardi dolara, što je 17odsto više u odnosu na prošlu godinu.
Pogledaj vesti o: NBA,   Nju Jork

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Niksi sedmu godinu u nizu najvredniji tim u NBA ligi

Izvor: B92, 19.Okt.2021

Sedmu godinu u nizu Njujork Niksi su najvredniji tim u NBA prema Forbsovoj listi...Vrednost Niksa je skočila za 16 odsto u odnosu na prethodnu sezonu i iznosi 5,8 milijardi dolara...Na drugom mestu su Golden Stejt Voriorsi (5,6 milijardi dolara), treći su Los Anđeles Lejkersi (5,5 milijardi dolara),...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.