U PETOJ BRZINI: Favorit za MEDALJU pregazio Afrikance! Briljirao NBA šampion iz 2014!

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jul.2021, 13:41

U PETOJ BRZINI: Favorit za MEDALJU pregazio Afrikance! Briljirao NBA šampion iz 2014!

Meč prelomljen u poslednjoj deonici.

Posle ubedljive pobede u pripremnom periodu nad Nigerijom (108:69), Australija je u prvom kolu Olimpijskog turnira u Tokiju ponovo savladala istog rivala.

Ovog puta Bumersi su bili nešto milosrdniji prema Afrikancima i trijumfovali sa 84:67, ali i najavili napad na medalju, koja im je na 1988, 1996, 2000. i 2016. godine izmakla u "malim finalima".

Početak meča nije najavljivao ovakav epilog. Rivali su se do odmora smenjivali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u vođstvu, a onda su od starta treće deonice Kenguri počeli da dominiraju.

Do opipljivije prednosti stigli su, ipak, u poslednjoj četvrtini (70:56), kada je postalo jasno da se Nigerijcima smeši novi poraz u duelima sa Bumersima.

Australiju je do prvog trijumfa u Tokiju predvodio Peti Mils. Osvajač NBA prstena iz 2014. godine sa San Antonio Sparsima postigao je 25 poena, uz šest asistencija, četiri uhvaćene i ukradene lopte.

Uz rame su mu bili Dante Eksum i Džo Ingls sa po 11 poena, Nik Kej je dodao 10 koševa, uz osam skokova.

Kod afričke selekcije jedina svetla tačka bio je Obi Emegano sa 12 poena, dva manje postigao je Džordan Nvora, dok su ostali igrači Nigerije bili ispod dvocifrenog učinka.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.