Tužna sudbina nekada prvog pika na NBA draftu

Izvor: B92, 17.Jul.2020, 16:58

Tužna sudbina nekada prvog pika na NBA draftu

Greg Oden, prvi pik s NBA drafta 2007. godine, ne igra košarku već nekoliko godina unazad iako ima tek 32 godine.

Centar sa Univerziteta Bafalo trebalo je da bude jedan od najboljih košarkaša na svetu, zbog toga je, između ostalog, biran ispred Kevina Durenta, međutim povreda kolena su ga omele da ispuni potencijal.

Oden je profesionalnu karijeru započeo u Portlandu i to u sezoni 2008/2009 jer je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prvu preskočio zbog problema s kolenom.

Odigrao je 61 utakmicu i prosečno je beležio devet poena i sedam skokova. Sledeće sezone nastupao je samo 21 put (11p i 8,5sk), a potom je preskočio ostatak godine, kao i celu 2010/2011.

Problemi s kolenima su ga pratili stalno i jednostavno nije mogao da ostane zdrav. Nijedan meč nije odigrao ni u sezoni 2012/2013, a karijeru je pokušao da oživi u Majamiju naredne godine.

To je bio neuspeli pokušaj i pre šest godina, tačnije kada je imao tek 27 završio je NBA karijeru.

Oden sada vodi povučen život, a na društvenim mrežama pojavio se srceparajući video u kojem jedna baka prilazi Odenu i pita ga da li je NBA košarkaš.

Nekada velika nada odgovara "nekada sam bio" i nastavlja dalje.

Velika je šteta što Oden nije imao sreće u karijeri.
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.