Tužna sudbina nekada prvog pika na NBA draftu

Greg Oden, prvi pik s NBA drafta 2007. godine, ne igra košarku već nekoliko godina unazad iako ima tek 32 godine.

Izvor: PT

Petak, 17.07.2020.

13:10

Tužna sudbina nekada prvog pika na NBA draftu
(Photo by Jed Jacobsohn/Getty Images)

Centar sa Univerziteta Bafalo trebalo je da bude jedan od najboljih košarkaša na svetu, zbog toga je, između ostalog, biran ispred Kevina Durenta, međutim povreda kolena su ga omele da ispuni potencijal.

Oden je profesionalnu karijeru započeo u Portlandu i to u sezoni 2008/2009 jer je prvu preskočio zbog problema s kolenom.

Odigrao je 61 utakmicu i prosečno je beležio devet poena i sedam skokova. Sledeće sezone nastupao je samo 21 put (11p i 8,5sk), a potom je preskočio ostatak godine, kao i celu 2010/2011.

Problemi s kolenima su ga pratili stalno i jednostavno nije mogao da ostane zdrav. Nijedan meč nije odigrao ni u sezoni 2012/2013, a karijeru je pokušao da oživi u Majamiju naredne godine.

To je bio neuspeli pokušaj i pre šest godina, tačnije kada je imao tek 27 završio je NBA karijeru.

Oden sada vodi povučen život, a na društvenim mrežama pojavio se srceparajući video u kojem jedna baka prilazi Odenu i pita ga da li je NBA košarkaš.

Nekada velika nada odgovara "nekada sam bio" i nastavlja dalje.

Velika je šteta što Oden nije imao sreće u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: