Srpski derbi u NBA: Bjelica dvocifren uz promašenu trojku za produžetak, Jokiću pobeda i opet mala minutaža (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 04.Nov.2016, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski derbi u NBA: Bjelica dvocifren uz promašenu trojku za produžetak, Jokiću pobeda i opet mala minutaža (VIDEO)

Nagetsi do druge pobede u sezoni

Nikola Jokić je slavio u jednom od srpskih derbija u NBA ligi. Njegovi Nagetsi su kao gosti savladali Minesotu za koju je dobru partiju pružio Nemanja Bjelica - 102:99. Bila je to druga pobeda Nagetsa u sezoni zahvaljujući sjajnoj igri u trećoj četvrtini, boljem učinku igrača sa klupe (45:23 u poenima) i dobrom procentu šuta iz igre od 48 odsto.

Minesota je u dosadašnjim mečevima sezone uglavnom blistala u trećoj >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << četvrtini, ali je sinoć stradala od tog svog oružja. Nagetsi su treći kvartal rešili u svoju korist sa velikih 33:14 i prelomili pitanje pobednika. Domaćinu je pripala prva, gostima druga četvrtina, imala je Minesota i plus 15, pa je u drugo poluvreme ušla sa šest poena prednosti. Ipak, očajna treća četvrtina ih je žestoko koštala.

Na krilima Nemanje Bjelice koji je odirgao sjajnu četvrtu četvrtinu i u njoj ubacio 10 od svojih 14 poena, Minesota je uspela da priđe Nagetsima u samoj završnici. Upravo zbog dobre igre u tom periodu, Bjelica je dobio poverenje trenera da šutem rešava pitanje pobednika. Šutirao je trojku za produžetak i promašio...



Bjelica je meč završio sa 14 poena za 22 minuta na parketu. Šutirao je 3/8 za dva, 2/5 za tri poena, imao osam skokova (drugi skakač tima) i jednu asistenciju. Ipak, nije uspeo da poslednjim šutem na meču donese produžetke svom timu... Karl Entoni Tauns je upisao 32 poena i 14 skokova, a Endrju Vigins 25 poena.

Na drugoj strani, Nikola Jokić je opet pružio dobru partiju s obzirom da mu je trener Meloun opet skratio minutažu. Za nešto više od 14 minuta na praketu, Jokić je upisao osam poena i nije imao promašaj iz igre (3/3 za dva, 2/4 slobodna bacanja), a imao je i pet asistencija i tri skoka. Galinari i Čendler su upisalo po 19, a Nurkić 18 poena za pobednički tim.

Pogledajte poene Jokića i Bjelice u sledećem video prilogu...



(FOTO: Action images)
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.