Srbija na putu da dobije još jednog NBA igrača VIDEO

Izvor: B92, 18.Dec.2019, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija na putu da dobije još jednog NBA igrača VIDEO

Mladi reprezentativac Srbije Filip Petrušev igra odlično od početka nove NCAA sezone za ekipu Univerziteta Gonzaga.

On prosečno beleži nešto manje od 16 poena uz 8,4 skoka za popularne Buldoge.

Autor kultnog magazina "Koš" Darko Dželetović je naveo da je Petrušev od početka sezone zaigrao odlično, ali da nije bilo izvesno da će nastaviti sa dobrim partijama.



"Mislio sam da je ta dominacija na startu bila posledica činjenica da je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << igrao protiv fizički nedoraslih protivnika. Moja sumnja je poljuljana u poslednjih nekoliko utakmica protiv elitnijih rivala, poput Oregona i Mičigena
", naveo je Dželetović.

On je posebno istakao partiju Petruševa u duelu sa Arizonom i snažnim Zikom Nažijem.

"Petruševa fizički dominantniji igrači više ne mogu da izguraju iz reketa, kao što se dešavalo prošle sezone, a u napadu je često koristio prostor dobijen iz pik-en-rol akcija", dodao je Dželetović.

Kako ističe, Petrušev je izgleda potpuno zadobio poverenje trenera Marka Fjua i ima veću minutažu od nešto starijeg konkurenta za poziciju, Francuza Kilijana Tilija.

"Meni Petrušev liči na modernijeg, pokretnijeg, ofanzivnijeg Milenka Savovića iz 21. veka i ako tako nastavi NBA budućnost mu je sigurna", istakao je Dželetović.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Od igrača koji blokira Lebrona do čoveka koji ne zna da igra košarku"

Izvor: B92, 18.Dec.2019

Krilo Portland Trejl Blejzersa Mario Hezonja ove sezone igra svoju najslabiju košarku od kada je u NBA ligi...On prosečno beleži 4,3 poena, 0,9 asistencija i 4,4 skoka po meču i deluje kao da se uklopio u "sivilo" svoje ekipe, koja ima skor 11-16...Na tviter nalogu, koji okuplja navijače Portlanda,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.