Srbija i bez Tea i Bobija

Izvor: Večernje novosti, 29.Avg.2018, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija i bez Tea i Bobija

Selektor "orlova" ne može da računa na NBA tandem u kvalifikacijama za SP: Lorens Frenk iz Klipersa mi je rekao da njih dvojica moraju da se pune energijom - kaže Đorđević za "Novosti" CENTRU Denvera Nikoli Jokiću pridružio se tandem Los Anđeles Klipersa Miloš Teodosić - Boban Marjanović na listi NBA igrača nedostupnih našem nacionalnom timu u septembarskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << kvalifikacionim mečevima za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. Selektoru Srbije na skraćenom spisku za utakmice sa Grčkom na Kritu 13. septembra i Estonijom u Beogradu tri dana kasnije, ostaće sa prvobitnog samo dva NBA aduta - Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica iz Sakramento Kingsa. - Posle razgovora sa Lorensom Frenkom iz Klipersa, poznato je da nećemo imati Teodosića i Marjanovića u ovoj akciji - kaže za "Novosti" selektor Aleksandar Đorđević. - Rekao mi je da je za atletski i lekarski tim Klipersa procenio da je u ovom trenutku važno da se njih dvojica pune energijom, da jačaju tela u pripremi za novi sezonu i budu pošteđeni velikih napora. Đorđević je nepovoljan rasplet naslućivao od prvog razgovora sa Teodosićem i Marjanovićem. Pročitajte još MILIONI RAZLOGA ZA OTKAZE ZVEZDA: Najbolji evropski NBA igrači sa ogromnim ugovorima nedostupni reprezentacijama - Sve je navodilo na ovakav epilog. Teo je zbog povrede propustio dobar deo prošle sezone, tako da ima logike što su sada veoma pažljivi sa njim. Mogu to da razumem. Za Bobana su tako odlučili i na to nemam nikakav komentar. I dalje računamo na obojicu kao kandidate za tim na Svetskom prvenstvu. Većina igrača okupiće se 2. septembra na početku priprema za dve veoma važne utakmice na startu druge faze kvalifikacija. - Biće ih desetak, Aleksa Avramović iz Varezea dolazi trećeg, Nikola Milutinov iz Olimpijakosa četvrtog, Vasa Micić iz Efesa petog, a Dragan Milosavljević je zbog turnira sa Unikahom dobio dozvolu da nam se priključi osmog. Radi se o igračima koji poznaju naš sistem i neće biti problema sa uklapanjem. Zbog upoznavanja sa sistemom pozvani su i neki koji neće igrati u ovim mečevima, kao što je Uroš Luković, ali mogu da nam pomognu u novembru i februaru - konstatuje Đorđević. Pročitajte još ANTONIĆ O ĐORĐEVIĆEVOM SPISKU: Bogdan i Bjelica “da”, Jokić “ne”

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Saletovih 16 za Grčku i Estoniju: Bogdan, Beli, Nedović, Kalina, Jović, Milutinov...

Izvor: MozzartSport.com, 30.Avg.2018, 11:53

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević skratio je spisak kandidata za A reprezentaciju za takmičenje u četvrtom „prozoru“ kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kini 2019. Sada taj spisak ima 16 imena. Nacionalni tim će se okupiti 2. septembra 2018. u Beogradu i početi pripreme za...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.