Sprečena bruka - Šarić odveo Hrvate u narednu rundu kvalifikacija

Izvor: Sportske.net, 01.Jul.2018, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sprečena bruka - Šarić odveo Hrvate u narednu rundu kvalifikacija

Tri vezane pobede košarkaške reprezentacije Hrvatske obezbedile su "kockastima" plasman u narednu rundu kvalifikacija za Mundobasket.

Muška košarkaška reprezentacija Hrvatske imala je tri vezana poraza posle tri odigrane utakmice u prvoj fazi kvalifikacija za Mundobasket i mnogi su opravdano dovodili u pitanje njihov plasman u narednu rundu.

"Tesan" trijumf nad Holandijom ostvaren u februaru ostavio je Hrvate u životu, a nakon promene selektora i povratka >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << NBA igrača u tim došlo je do velike promene pa su komšije sa dve vezane pobede prošle u sledeću rundu takmičenja.

Pre tri dana Hrvatska je slavila na gostovanju Italiji, da bi večeras kao gost savladala Rumuniju sa ubedljivih 90:63 (19:18, 25:13, 25:16, 21:16) i overila plasman u drugu rundu kvalifikacija kao treća u Grupi D.

Italija je zauzela prvo mesto u grupi sa skorom 4-2, dok su Hrvati zbog boljeg međusobnog skora u duelima sa Hrvatskom na kraju zauzeli drugo mesto.

Hrvate je do ubedljive pobede u Rumuniji vodio Dario Šarić sa 22 poena, 12 skokova i 5 asistencija, a pratio ga je Ivica Zubac sa 20 poena i 9 skokova. Bojan Bogdanović je meč završio sa 8 poena, 4 skoka i 5 asistencija.

Rasplet je viđen i u Grupi B gde su Turska i Letonija upisali nove pobede, a u narednoj rundi takmičenja priključiće im se i Ukrajina.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Španska maksimala! Hrvatska na NBA pogon zgazila Rumuniju, Holandija šokirala Italiju

Izvor: MozzartSport.com, 01.Jul.2018

Privodimo kraju prvi krug kvalifikacija za Mundobasket u Kini naredne godine, a Španija može da se pohvali da je uvodnu rundu završila s maksimalnih 6-0 i da u sledeću grupu nosi svih 12 bodova! Španija se lakoperno poigrala sa Belorusijom i slavila u Malagi rezultatom 80:60 (19:15, 19:13, 22:14,...

Nastavak na MozzartSport.com...

SP (kval.) - 'Ameri' se iskupili u Havani

Izvor: Sportske.net, 02.Jul.2018, 00:09

Poraz od Meksika nije imao većih negativnih posledica na reprezentativce Sjedinjenih Američkih Država...Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država savladala je večeras Kubu u Havani rezultatom 93:62 (24:28, 26:9, 24:9, 19:16) i tako trijumfom okončala prvu rundu kvalifikacija za...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.