SP (kval.) - Litvanci i Španci 6/0, šampion Evrope poražen od Crne Gore

Izvor: Sportske.net, 01.Jul.2018, 23:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP (kval.) - Litvanci i Španci 6/0, šampion Evrope poražen od Crne Gore

Završena je prva faza kvalifikacija za Mundobasket u četiri grupe. Španci i Litvanci idu dalje sa maksimalnim skorom, Crna Gora dobila šampiona Evrope.

Nakon današnjih utakmica saznali smo kako izgleda konačan poredak u kvalifikacionim grupama od A do D i koje su se evropske selekcije plasirale u drugu rundu kvalifikacija.

Ranije danas preneli smo kako je izgledao rasplet u grupama B i D, a večeras su odigrane poslednje utakmice u grupama A i C.

Španija >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je očekivanom pobedom nad Belorusijom (80:60) overila plasman u drugu rundu sa prvog mesta u Grupi A i maksimalnim skorom 6-0.

Iza "Crvene furije" ostale su selekcije Crne Gore i Slovenije koje takođe idu dalje. Naše južne komšije nanele su treći vezani poraz aktuelnom šampionu Evrope (87:74) pa će Slovenija sa trećeg mesta i samo dve pobede proći dalje.

"Sokolove" su do treće pobede u grupi vodili Nemanja Đurišić (23 pts, 5 sk, 3 as) i Nikola Ivanović (19 pts, 6 as), dok je bivši član Crvene zvezde mt:s Milko Bjelica meč završio sa dabl-dabl učinkom (17 pts, 11 sk).

U poraženom sastavu trojica sa po petnaest postignutih poena. Luku Rupnika, Klemena Prepeliča i Vlatka Čančara pratio je Žiga Dimec sa 10 poena i 3 skoka.

Litvanci su po istom pricipu kao i Španci overili plasman u sledeću rundu kvalifikacija. Iz Grupe C dalje idu još Poljska i Mađarska.

To znači da već imamo formirane Grupe I i J. Evo kako izgledaju i ko će se boriti za odlazak na Mundobasket.



Grupa I:


1. Španija

2. Crna Gora

3. Slovenija

4. Turska

5. Letonija

6. Ukrajina

Grupa J:

1. Litvanija

2. Poljska

3. Mađarska

4. Italija

5. Holandija

6. Hrvatska

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.