Spektakl u Milvokiju – Baksi režirali najveći preokret sezone

Izvor: B92, 27.Nov.2023, 01:25

Spektakl u Milvokiju – Baksi režirali najveći preokret sezone

Košarkaši Milvoki Baksa savladali su Portland Trejlblejzerse 108:102 u meču NBA lige koji je obeležio veliki preokret u režiji domaćeg tima.

Portland je početkom treće deonice vodio 26 poena razlike (81:55), sve je gostima do tada polazilo od ruke, ali je potom nastupio period igre koji će dugo pamtiti navijači Baksa.

Četvrta denica moguće da je bila i nešto najbolje što su videli od svojih igrača poslednjih godina.

Taj period meča završen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u korist domaćih rezultatom 33:14.

Dva ključna poteza pri samom kraju lude utakmice izveo je Janis Adetokumbo - najpre je pogodio "iz odbojke" za 104:102 na 18 sekundi pre kraja, da bi na drugoj strani odmah potom blokirao Brogdona na polaganju.

Sudije su najpre svirale prekršaj, ali su nakon pregledanog snimka preinačili odluku jer je grčki košarkaš prvo sklonio loptu sa ruke plejmejkera gostiju, a tek mu je u produžetku kontakta dirao ruku.

Loptu su, nakon podbacivanja, osvojili Baksi, a Lilard je potom sa penala zapečatio sepktakularan trijumf protiv njegovog bivšeg kluba.

Bio je ovo i prvi njegov okršaj protiv Trejlblejzersa, koji je završio sa 31 oenom (7/21 iz igre).

Janis je bio najefikasniji sa 33 ali slava ovog puta pripada Bobiju Portisu koji je svojom energijom, sa dve vezane trojke u 4/4, te odbranom na ivici faula u svakom trenutku, ali i "dizanjem" navijača - preokrenuo tok utakmice.

Meč je završio sa 12 poena, 8 skokova i 3 blokade, ali pamtiće se više od svega njegovo "naelektisanje" koje je preneo na sve u hali.

Baksi su režirali najveći preokret ove sezone u NBA ligi.

Kod gostiju, Grent je bio najbolji sa 22 poena. Brogdon je doneo 18 uz loš šut (9/23).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.