Sparsi odali čast domorocima pa nadigrali Majami

Izvor: B92, 20.Jan.2020, 09:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sparsi odali čast domorocima pa nadigrali Majami

Košarkaši San Antonio Sparsa savladali su Majami Hit 107:102 u drugom meču večeri u NBA ligi.

Dankan Robinson je promašio trojku za izjednačenje Majamija na deset sekundi pre kraja, nakon čega je Marko Belineli pogodio oba slobodna bacanja i potvrdio trijumf "mamuza".

Sparse je predvodio Lamarkus Oldridž sa 21 poenom, ali je igrač utakmice bio Demar Derozan sa 20 uz po 9 skokova i asistencija.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Pročitajte još Jokić ne može sve sâm – tripl-dabl Sabonisa u Denveru

Odlično ih je pratio Peti Mils sa 18 poena, a za njega je ovo bilo posebno veče jer su Sparsi prvi NBA tim koji je održao takozvano "Veče domorodaca".

Mils je inače Australijanac aboridžinskog porekla.



"Ovo je bilo vrlo važno veče za Patija. Za domoroce ovde u Teksasu i za sve nas, ali posebno za njega zbog istorije i pozadine. Nije igrao dobro zbog toga, to radi svako veče. Njegova energija je prisutna tokom cele karijere. Takav je"
, rekao je trener San Antonija Greg Popović.

Hit je predvodio Bem Adebajo sa 21 poenom, 16 skokova i 6 asistencija, 19 je postigao Goran Dragić, a 18 Kendrik Kan.

Džimi Batler je dodao 16 uz loš šut iz igre (5/14) te 6 asistencija i 5 skokova, a dvocifren učinak je imao još Robinson sa 12 poena (4/10 trojke).

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.