Sansi otpustili Krisa Pola

Izvor: B92, 08.Jun.2023, 09:40

Sansi otpustili Krisa Pola

Finiks Sansi obavestili su Krisa Pola da će okončati saradnju.

Iskusni, 38-godišnji plejmejker će tako predstojećeg leta biti slobodan igrač.

Sansi imaju pravo da zadrže Pola na još jednu godinu za 30,8 miliona dolara, ali će se verovatno odreći te mogućnosti.

Kako bi se oslobodili njegovog ugovora, moraće da mu plate 15,8 miliona dolara, ukoliko ne pronađu drigi način za rastanak, poput trejda.

Pol je proveo prethodne tri sezone u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Sansima, sa kojima je 2021. stigao do NBA finala.

Ove sezone je propustio poslednje četiri utakmice plej-ofa zbog povrede prepona, a Sanse su eliminisali Denver Nagetsi sa 4-2 u drugoj rundi.

Nakon te eliminacije klub je otpustio trenera Montija Vilijamsa i doveo Frenka Vogela, koji je na finkciju zvanično stupio u petak.

Pol, koji je 12 puta bio Ol-star i uključen je u 75 najboljih igrača istoriji lige, prosečno je beležio 13,9 poena uz 8,9 asistencija i 1,5 ukradenih lopti po meču protekle sezone.

To mu je najslabija sezona u karijeri u kojoj ima prosek od 17,9 poena, 9,5 asistencija 4,5 skokova i 2,1 ukradenih lopti.

Bio je ruki godine 2006, 11 puta u najboljem timu sezone, devet puta u najboljem defanzivnom timu, a treći je u istoriji lige po broju ukradenih lopti i asistencija.

Što se tiče spekulacija gde bi mogao da nastavi karijeru, Pol je otvoren isključivo za timove koji su konkurentni u borbi za titulu.

A prvo ime koje svima pada na pamet su, naravno, Los Anđeles Lejkersi, gde mu je liga zabranila trejd još iz Nju Orleansa 2011. godine.

Sada bi konačno dobio šansu da zaigra za "jezeraše", i to uz svog veliko prijatelja Lebrona Džejmsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na B92...






Povezane vesti

FINIKS SE ODRIČE KRISA POLA: Lejkersi naredna destinacija?

Izvor: HotSport.rs, 08.Jun.2023

Jedan od najboljih plejmejkera današnjice odlazi iz Arizone Košarkaš Finiks Sansa, Kris Pol, postaće slobodan agent. Njega su Sansi obavestili da neće iskoristiti klauzulu u ugovoru na još jednu sezonu, zbog čega će popularni „Cp3“ morati da potraži novu sredinu. Iako ima 38 godina, nema...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.