SP (kval.) - Raspad šampiona Evrope, Hrvatima ide bolje bez NBA zvezda

Izvor: Sportske.net, 29.Nov.2018, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SP (kval.) - Raspad šampiona Evrope, Hrvatima ide bolje bez NBA zvezda

Aktuelni šampion Evrope nastavio je da niže poraze u kvalifikacijama za Mundobasket na kojem neće učestvovati. Hrvati dobili Mađare bez NBA zvezda.

Tužno izgleda učinak aktuelnog prvaka Evrope u kvalifikacijama za Mundobasket, ali novi sistem takmičenja uzima svoj danak i to je na svojoj koži osetila većina reprezentacija čiji nosioci igre nastupaju za evroligaške i NBA klubove.

Slovenija >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << je u okviru trećeg kola druge runde kvalifikacija poražena od Ukrajine rezultatom 82:54 (22:18, 13:7, 23:9, 24:20) i tako nastavila negativan niz.

Ukrajince su do druge pobede u Grupi I vodili Oleksandr Kobets sa 13 poena i 4 skoka, a još četvorica igrača domaće selekcije ostvarila su dvocifren poenterski učinak.

U poraženoj selekciji Gregor Horvat je ubacio 13 poena (4 sk, 3 as), a poen manje postigao je Blaž Mesiček (3 sk, 2 as).

Za Sloveniju su večeras nastupila četvorica igrača koji su bili u rosteru tokom Evropskog prvenstva 2017. godine. Protiv Ukrajine su nastupili Edo Murić, Matic Rebec, Žiga Dimec i Vlatko Čančar.

Nakon tri odigrana meča u drugoj fazi kvalifikacija Slovenija zauzima poslednje mesto na tabeli Grupe I sa skorom 2-7, dok Ukrajina ima 5 pobeda i 4 poraza i ostaje u trci za plasman na Mundobasket.

Hrvatska je u prvom meču trećeg kola Grupe J večeras savladala Mađarsku u "Gradskom Vrtu" rezultatom 74:69 (22:15, 22:23, 18:12, 12:19) i tako zabeležila prvu pobedu u drugoj fazi kvalifikacija.

Naše zapadne komšije nisu u septembru uspele da dobiju Litvaniju i Poljsku sa Bojanom Bogdanovićem i Darijom Šarićem u timu, ali su večeras bez NBA zvezda upisale pobedu.

Centar Asvela Miro Bilan dominirao je protiv Mađarsa i meč završio sa 22 poena (8/11 za dva) i 14 skokova, a najveću podršku imao je u Domagoju Bošnjaku (17 pts) i Tomislavu Zubčiću (10 pts).

Zoltan Perl bio je najefikasniji u poraženoj selekciji sa 20 poena, 4 skoka i 4 asistencije. David Vojvoda je ubacio 14 poena uz 5 skokova i 3 asistencije.

Hrvatska posle tri odigrana meča u Grupi J zauzima treće mesto sa skorom 4-5. U sledećem kolu ide u goste Litvaniji koja je obezbedila plasman na Mundobasket. Mađari imaju identičan skor kao i Hrvatska, a u nedelju će ugostiti Holandiju.

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Slovenija prva žrtva Fibinih džepova (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 29.Nov.2018

Evropski šampion Slovenija platila je ceh spora Svetske košarkaške organizacije i ULEB-a. Porazom od Ukrajine 82:54 (22:18; 13:7; 23:9; 24:20), Slovenci se neće naći na najvećoj košarkaškoj smotri 2019. godine...Luka Dončić, Goran Dragić, Klemen Prepelič, Entoni Rendolf, Jaka Blažič samo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.