SFEROPULOS I ŽOC U KLINČU! Počinje trka za NBA igrača

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2023, 12:13

SFEROPULOS I ŽOC U KLINČU! Počinje trka za NBA igrača

Odmah u klinč...

Beogradska Crvena zvezda je i zvanično saopštila da će novi trener prvog tima biti grčki stručnjak Janis Sferopulos. To bi moglo značiti i određene promene u kadru, ali i dolazak novih pojačanja.

Kako Sportske saznaju, na radaru Crvene zvezde, ali i Partizana nalazi se član San Antonija Sparsa Kim Berč >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << (31).

O centru iz Kanade smo već pisali i to u kontekstu odlaska iz Sparsa što je prvi objavio poslovično pouzdani Šams Šaranija.

Tokom predsezone, Berč je igrao na samo jednoj utakmici i na parketu je proveo 11 minuta.

Prethodnih šest godina proveo je u NBA ligi noseći dresove Toronto Reptorsa, Orlando Medžika i naposletku San Antonio Sparsa sakupivši blizu 300 utakmica u najjačem takmičenju na svetu. Nastupao je u plej-ofu u 16 navrata.

Interesantno, Berč je svoju verovatno i najbolju košarku igrao upravo kod Sferopulusa u sezoni 2016-17 u Olimpijakosu koji ga je posle samo jedne sezone "lansirao" u NBA ligu do koje je stigao zaobilaznim putem.

Noseći dres Olimpijakosa tokom sezone 2016/17, Berč je nagrađen epitetom najboljeg defanzivca grčkog šampionata. U Evroligi je sakupio 37 nastupa te sezone, dok je u Grčkoj na parketu bio 33 puta.

Sa druge strane, svoje nade polaže i Partizan kojem strahovito nedostaje košarkaš sličnih kvaliteta kako bi pojačao čvrstinu u reketu.

Videćemo ko će dobiti ovaj "večiti derbi" van parketa, pošto uskoro slede oni na parketu i to dva...
Pogledaj vesti o: NBA,   Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.