Rajaković: Trenerska karijera nije trka na 100 metara, već maraton

Izvor: B92, 30.Jul.2023, 12:01

Rajaković: Trenerska karijera nije trka na 100 metara, već maraton

Darko Rajaković u predstojećoj sezoni kao prvi trener vodiće Toronto Raptorese u NBA ligi.

Rođeni Čačanin, posle Igora Kokoškova je drugi srpski košarkaški stručnajk, koji će voditi tim iz najjače lige na svetu kao glavni trener.

"Od početka bavljenja trenerskim poslom uvek sam bio vrlo ambiciozan, ali istovremeno sam znao da trenerska karijera nije trka na 100 metara, već je dugačak maraton. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Tek sada sam istrčao polovinu maratona, imam još mnogo pred sobom. Trenutno sam u 27. godini trenerskog rada i nadam se da ću još toliko ostati u trenerskim vodama. Uživam i lepo mi je", rekao je Rajaković u intervjuu za Sportski žurnal.

Rajaković radi u SAD od 2012. godine kada je u Tulsi bio asistent, a posle Finiksa i Oklahome radio je u Memfisu pod trenerom Tejlorom Dženkinsom i sada će samostalno predvoditi Toronto.

"Nisam o tome mogao da maštam, jer u tom trenutku nije bilo takvih primera, pa nije izgledalo kao nešto moguće, ali stvari su se menjale tokom godina. Košarka je postala globalni sport, tako da posle 27 godina od trenerskog početka dobio priliku da radim kao trener u Toronto Reptorsima", rekao je Rajaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.