Izvor: MozzartSport.com, 24.Nov.2020, 22:22

Pukla još dva maksimalca u NBA

Adebajo i Ingram potpisali fenomenalne ugovore

Finansijska kriza zbog korona virusa pogađa već mesecima ceo svet, ali "ni da takne" NBA klubove koji su nastavili da obasipaju igrače milionskim ugovorima.

Pobednici dana su Edris Bam Adebajo i Brendon Ingram koji su dobili maksimalne petogodišnje ugovore od Majamija i Nju Orleansa, u vrednosti od 163.000.300 i 158.253.000 dolara.

Razlika u sumi je zbog toga što >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Adebajov ugovor važi od leta 2021. do 2026. godine, Ingramomov od početka ove sezone do leta 2025. godine. Mogla bi da bude viša u korist centra Majamija koji u ugovoru ima supermaksimalnu opciju po kojoj mu se smeši čak 195.600.360 dolara tokom pomenutih pet sezona.

Adebajo je maksimalan ugovor potpisao posle fenomenalne prošle sezone u kojoj je prvi put bio učesnik ol-star vikenda gde je čak i pobedio na takmičenju u veštinama. Tokom sezone je bio jedan od najboljih igrača Majamija, a blistao je u plej-ofu. Nikada nijedan igrač u istoriji Majamija nije završio sezonu sa preko 15 poena, 10 skokova i pet asistencija u proseku kao Adebajo prošle sezone. Njegova blokada Tejtumovog zakucavanja za pobedu u prvom meču finala Istoka protiv Bostona je bila jedan od najupečatljivijih momenata doigravanja. Postao je četvrti igrač iz svoje generacije sa drafta 2017. koji je potpisao maksimalan ugovor. Pre njega su to uradili Tejtum u Bostonu, Foks u Sakramentu i Mičel u Juti.

Što se Ingrama tiče, on je prošle godine došao u Nju Orleans iz Lejkersa kao deo trejda za Entonija Dejvisa i preporodio se. U Nju Orleansu je beležio 23,8 poena u proseku, postao ol-star košarkaš i na kraju proglašen za igrača koji je najviše napredovao prošle sezone u NBA ligi.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.