Prva ljubav zaborava nema: Nikola Jokić i zvanično postaje najveći svetski ambasador konjičkog sporta

Izvor: Luftika.rs, 05.Dec.2021, 17:04

Prva ljubav zaborava nema: Nikola Jokić i zvanično postaje najveći svetski ambasador konjičkog sporta

Nikola Jokić spreman je da prihvati novi ritual na putovanjima širom SAD-a. Aktuelni MVP NBA lige, (ne)iznenađujuće se pojavio na trkalištu konja u Midovlends centru u Nju Džerziju.
Nikola je u petak uveče otišao na čuvenu trkačku stazu Midovlends da gleda konjske trke i kaže da je to bio razlog za njegov učinak na sinoćnjem meču protiv Njujork Niksa. >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs <<
Jokić, kao strastveni obožavatelj konja i vlasnik ergele u Srbiji, prijatelj je i sa Timom Tetrikom, zvezdom konjičkog sporta u SAD-u.
Nikola je je proveo ceo jedan dan sa Tetrikom i njegovom porodicom na njihovoj farmi Gatvai pre nego što je uveče uživao u zaprežnim trkama konja i navijao za svog druga koji se takmičio.
“Možda bih trebao do konja svaki put” Nagetsi su bili u Njujorku tokom vikenda da bi igrali protiv Niksa, a imali su i zastoje u gradu. Jokić je to vreme iskoristio da se upusti u konjske trke i uživao u iskustvu.
– Sjajno je što smo imali Jokića na stazi večeras. Bilo je zabavno gledati ga kako komunicira sa našim vozačima u ogradi. Vidim da postaje veliki ambasador našeg sporta – rekao je generalni direktor trkališta Džejson Setlemoar.
Nakon što je posetio pobednike u Tetrikovoj trci, Nikola je proveo celo veče među ogradama u trening centru za konje, razgovarajući sa trkačima i trenerima. Dao je i kratak intervju:
– To je moja prva strast. Želeo sam da upoznam sport ovde u SAD-u pa sam poslao poruku Timu pre otprilike dva meseca. Ovo iskustvo je bilo sjajno. Samo da toliko ljudi ovde zna za ovaj sport i da ima oko 30-40 konja je sjajno – izjavio je srpski centar pun entuzijazma i vidno srećan.

Nakon meča je pričao da li je to razlog inspirisacije koja se prenela i na NBA parket, pa je Niksima u pobedi Denvera sasuo 32 poena, zabeležio 11 skokova i 5 asistencija:
– Zapravo, možda. Bilo je devet trkača prošle večeri, oni su bili danas na utakmici. Ja sam bio sinoć sa njima. Sjajni momci, i Midovlends je sjajan, sjajna staza. Možda bih trebao da odem do konja svaki put kada putujemo. Možda bi kancelarija tima ili neko morao da proveri to – našalio se Džoker, a preneo sportski novinar Tim Bontemps.
Nikola Jokic, on if he was inspired by going to watch harness racing at The Meadowlands last night before putting up 32 points, 11 rebounds and five assists today against the Knicks: pic.twitter.com/QAZF03isef
— Tim Bontemps (@TimBontemps) December 4, 2021

Zafrkava se Džoker, a reprezentacija? Znamo i da se Jokić zabavljao sa najpoznatijim navijačem Niksa tokom sinoćne utakmice. Možda aktuelni MVP samo treba da se redovno zafrkava sa Spajkom Lijem da bi punio ogromne redove u američkoj štampi.
U Srbiji, veliki broj navijača naziva ga konjušarem umesto MVP-jem a komentari poput “timari konje u Somboru” zbog toga što se letos a i lane nije odazvao pozivu reprezentacije još uvek ne prestaju.
Konjušar nije ništa pogrdno, to je pošteno zanimanje a navijači samo konačno hoće da ga vide i u dresu reprezentacije.
Jokić bi definitivno trebao i jasno (a ne tipa, “još je rano”) da se izjasni po pitanju igranja za nacionalni tim na predstojećim takmičenjima, bar zbog navijača u Srbiji koji ga podržavaju i prate – ako već intervjue i izjave daje samo američkim medijima.
Ipak ga klauzule u ugovoru obavezuju na to.
Da li ga u matici obavezuje narod koji očekuje da MVP u najboljim igračkim godinama poput velikih asova koji su ostavili ogroman trag igranjem za svoju zemlju i doneli mnogo radosti celoj naciji osvojenim medaljama – sada uzvrati igrama u bojama Srbije i obraduje sve? Videćemo.
Jedno je sigurno, svi veliki igrači su igranjem za svoju zemlju zacementirali svoje igračko nasleđe, a uspesi sa reprezentacijom se dodatno vrednuju.
Mnogi igrači nikada nisu postavljali nikakva pitanja ili davali šture odgovore ala Jokić “još je rano za to”, već su se nedvosmisleno stavili na raspolaganje rekavši da će igrati ako budu zdravi.

Ne stišava se frka oko braće Jokić u Americi, sada njihove slike kruže Denverom na kamionima (FOTO)

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.