Izvor: RTS, 06.Jul.2022, 08:54

Pokuševskom ne odgovara "petica", nestvaran debi drugog Oklahominog "tornja"

Košarkaši Oklahome savladali su Jutu 98:77 u prvoj utakmici Letnje lige u NBA, a srpski internacionalac Aleksej Pokuševski imao je nešto drugačiju ulogu nego inače. Pokuševski je igrao na poziciji centra što mu nije primarna pozicija i to se osetilo u njegovoj igri.
Nekadašnji igrač Olimpijakosa je na parketu proveo 20 minuta i za to vreme postigao 11 poena (3/10 iz igre, 1/5 trojke), uz >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << četiri skoka, dve asistencije, tri ukradene lopte, ali i tri izgubljene.

Pokuševski nije navikao da igra na "petici", imao je mnogo promašaja i njegova sreća je što je saigrač Čet Holmgren bio izuzetno raspoložen na svom debiju za Tander.
Drugi pik sa ovogodišnjeg drafta odigrao je neverovatnu partiju – za 23 minuta u igri ubacio je isto toliko poena (7/9 iz igre, 4/6 trojke), imao sedam skokova, šest blokada i četiri asistencije.
Vratio se i Džoš Gidi koji je ostvario dabl-dabl učinak od 14 poena i 11 uspešnih dodavanja.
Zanimljivo je da su pokuševski i Holmgren zbog slične konstitucije dobili nadimak "tanki tornjevi" (Thin towers).
Dobru partiju su pružili i ostali rukiji Tandera, te je tako Džejlin Vilijams meč završio sa 17 poena, dok je Usmina Dieng zaokružio dvocifrene u toj ekipi sa 10.
Na drugoj strani, istakao se Ksavijer Snid sa 15 poena, tri više od Homesleja.
Srpski reprezentativac Boriša Simanić je za Jutu čitav meč presedeo na klupi za rezervne igrače.
Filip Petrušev takođe odlukom trenera nije igrao za Filadelfiju 76erse u porazu od Memfis grizlisa 103:99.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.