Pokuševski: Ovo će biti naša najbolja sezona, dragoceni saveti od Jokića i Bogdanovića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Nov.2022, 14:08

Pokuševski: Ovo će biti naša najbolja sezona, dragoceni saveti od Jokića i Bogdanovića

Srpski internacionalni košarkaš Aleksej Pokuševski koji u NBA ligi iigra za tim Oklahoma siti direktno se uključio u Jutarnji program RTS-a i govorio o svom klubu, karijeri, kontaktu sa našim igračima, atmosferi i dosadašnjim iskustvima u internacionalnoj karijeri.

Aleksej Pokuševski sve više napreduje u timu Oklahome a američki i naši mediji se slažu da je počeo je jednu od najboljih sezona.

"Osećam se baš dobro. Ovo je treća sezona za mene. Igramo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dosta bolje nego u prošloj sezoni i pokušavam dosta da doprinesem timu.", konstatovao je Pokuševski.

Istakao je da je saradnja u timu maksimalna i da svi poput njega nastoje da daju maksimalan doprinos timu. Igrači se dobro poznaju tako da se dobro uklapaju u igri.

Prokomentarisao je i kontakte sa sve više naših zemljaka koji igraju u NBA ligi.

"Kad igramo protiv Denvera čujem se i vidim sa Jokićem. A sa Bogdanovićem se čujem povremeno. Ponekad mi daju dragocene savete,"

Govorio je i o trenutnoj situaciji u klubu i očekivanjima u nastavku sezone.

"Za sada dobro napredujemo i bićemo sigurno bolji od predhodne dve sezone. Imamo dobre mlade igrače koji dosta dobro napreduju. Tako da je baš dobra atmosfera.", rekao je Pokuševski.

Preneo je i svoje iskustvo o prilagođavanju života u americi istakavši da se posle tri godine dobro adaptirao i da mu mnogo znači što je porodica trenutno sa njim.

"Za sada je sve dobro. Na sve sam se navikao. Tu mi je sada i porodica, mama, tata i brat a i devojka tako da se dobro osećam u Oklahomi. A i ljudi su ovde sjajni tako da mi je sve više drago."

Kao jedan od vrlo mladih igraća koji se sa 14 godina uputio u iternacionalnu karijeru govorio je o tom iskustvu i načinu adaptacije na nove uslove života. Istakao je da prati sportska i košarkaška događanja kod nas, kao i da mu nedostaje ovdašnja atmosfera i kontakti sa našim ljudima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.