Ovo nije normalno – Jokićeva nadrealna statistika

Izvor: B92, 27.Nov.2023, 15:43

Ovo nije normalno – Jokićeva nadrealna statistika

Nikola Jokić je bez konkurencije najbolji igrač u NBA ligi ove sezone.

Teško je zamisliti da je moguće biti bolji nego u prethodne tri sezone u kojima je dva puta bio MVP regularnog dela i jednom finala, ali jeste.

Jokić trenutno predvodi ligu po broju postignutih poena (480) i skokova (227), a čak je treći na listi po broju asistencija (151), iako je centar!

To možda deluje normalno, ali baš >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i nije, posebno kada su u pitanju igrači na poziciji centra u ekipi koja nema nijednog drugog Ol-star igrača.

A ne treba zaboraviti ni da je u jednom meču izbačen zbog dve tehničke greške, nakon što je pobesneo jer sudije nisu sankcionisale grubu igru protivničkih igrača na njemu.

Jokić prosečno beleži 28,8 poena po čemu je osmi u ligi, dok je prvi skakač sa 13,4 uhvaćenih lopti po meču.

Četvrti je asistent po proseku sa 8,9 razigravanja po meču, a ispred njega su samo plejmejkeri Fred van Vlit, Tre Jang i Tajriz Haliburton, čija je to i osnovna uloga na parketu.

Jokić je lider lige po broju dabl-dablova sa 16 i tripl-dablova sa šest, dok svi ostali igrači ukupno imaju sedam takvih utakmica (Luka Dončić dve).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.