Izvor: Piplmetar.rs, 22.Okt.2023, 21:31

Ostajaćemo budni zbog Jugoistočne divizije: Bogdanović da reši brige Hoksa, Jović dobija minute u dresu Hita

Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia


Dalekometne paljbe u NBA ligi nikad nije falilo, pogotovo poslednjih godina, a Srbija ima svog predstavnika koji će cepati mrežice protiv bilo kog protivnika – Bogdan Bogdanović.
Sada mu se priključio i mlađi saigrač iz reprezentacije Srbije, koji je na Svetskom prvenstvu u košarci >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << osvojio prvu medalju i to na prvom nastupu u nacionalnom dresu. Pokazao je kakav talenat poseduje i da Majami ne sme da žmuri više na to.
Nova sezona počinje 25. oktobra, a povodom toga pogledali smo šta nas čeka na zapadu, a sada se okrećemo Jugoistočnoj diviziji.
Jugoistočna divizija Atlanta Hoks Lokacija: Atlanta, Džordžija; Arena: Stejt Farm Arena; Pozicija na tabeli 2022/23: 17. (NBA); Konačni uspeh: Prva runda; Trener: Kvin Snajder.
Veliki se hajp podigao oko drafta na kom su bili Luka Dončić i Trej Jang, do te mere da su njih dvojica poređeni kao najveći suparnici u godinama koje dolaze. Ipak, već prva utakmica Dalasa i Atlante je pokazala ko će tu voditi glavnu reč, a da Trej Jang nije igrač kakvim su ga predstavljali, novi Stef Kari i slično. Sve neke mane su istaknute i očigledno je bilo da u određenim segmentima igre neće biti napretka i postavlja se pitanje može li se ikada sa njim napasti titula. Prošle godine su pored veoma korektnog tima u ukupnom plasmanu završili kao 17. tim i u prvoj rundi plejofa ispali od strane jakog Bostona. Čak su uspeli da im otkinu dve pobede.
Bogdan Bogdanović se našao u ovom timu, do te mere da je potpisao produženje ugovora sa ekipom do 2027. Odlična je centarska linija Kolins – Kapela, ali sada su pojačali ekipu, tu je Okongvu, kao i Sadik Bej. Akvizicija sa Dežonta Marejom je donela dodatni i neophodni kvalitet u fazi odbrane. Bogdan bi u novoj sezoni trebao da bude jedna od glavnih napadačkih opcija, a dometi ekipe su dobri. Talenat postoji i samo se postavlja pitanje kakav će posao Kvin Snajder uraditi.
Sastav: Donovan Vilijams, Bruno Fernando, Džejlen Džonson, Trent Forest, Eron Holidej, Dežonta Marej, Trej Jang, Deandre Hanter, Bogdan Bogdanović, EJ Grifin, Klint Kapela, Onjeka Okongvu, Džon Kolins, Tajris Martin, Garison Metjuz, Vit Krejči, i Sadik Bej.

Šarlot Hornets
Lokacija: Šarlot, Severna Karolina; Arena: Spektrum centar; Pozicija na tabeli 2022/23: 27. (NBA); Konačni uspeh: 27. u ukupnom plasmanu; Trener: Stiv Kliford.
Organizacija Šarlota je godinama sticala određeni nivo, rasla, međutim Majkl Džordan nikako nije imao osećaj da napravi od ekipe pravi posao i konkurenta za plejof. Tim je prodao i sada novi vlasnici moraju da nastave posao, ali sa više ulaganja i kvalitetnijim radom. Veruje se Stivu Klifordu, a talenat svakako da postoji, međutim problemi su očigledni i dalje vidljivi. Skandali drmaju ekipu, prošle godine je igrač optužen da je načinio nasilje u porodici, a ove godine je ruki optužen za učestvovanje u ubistu. Imaju ultratalentovanog Lamelo Bola, ali moraju da nađu način da oko njega sve funkcioniše.
Preko leta nisu uspeli da potpišu neko jače ime i deluje da će naredne sezone nastaviti da jure tu najnižu poziciju u želji da dobiju ranog pika prve runde. Privućiće veliku pažnju mlađih navijača činjenica da su napravili sponzorski ugovor sa najuticajnijim Jutjuberom i njegovim brendom čokoladica „Fistabls“. Ipak, marketing će ove sezone verovatno biti njihov najveći uspeh.
Sastav: LaMelo Bol, Džejms Buknajt, Teri Rozir, Nik Ričards, Mark Vilijams, Brajs Mekgouens, Denis Smit Jr, Teo Maledon, Kodi Martin, Keli Ubre Jr, Svi Mihajluk, Havier Snid, Gordon Hejvard, JT Tor, Kai Džouns, Kobi Simons, PJ Vašington.

Majami Hit
Lokacija: Majami, Florida; Arena: Kaseja Centar; Pozicija na tabeli 2022/23:  13. (NBA); Konačni uspeh: Finale NBA lige; Trener: Erik Spolstra.
Košarkaši Spolstrine ekipe su dostigli svoj maksimum, a to je plasman u finale NBA lige, koji su prethodne sezone uspeli da ponove i to na kombinaciju sreće i izuzetnog zalaganja. Ova ekipa već godinama nema taj prepoznatljivi talenat iz perioda Lebrona Džejmsa, ali su izvanredni radnici i ostavljaju sve od sebe na terenu. Ipak, napravili su nekoliko solidnih poteza tokom leta i očekuje se da bar ostanu u trci za najveće odličje.
Možda je najveće razočarenje to što nisu uspeli da dovedu Dejma Lilarda, koji je na kraju otišao u Milvoki, ali su dobili Nikolu Jovića i nazad zdravog Tajler Hira. Džoš Ričardson bi trebao da bude dobar 3&D igrač, a tu su Tomas Brajant i Kejleb Martin. Naravno glavni i odgovorni je Džimi Batler i sa njim se uvek možete nadati svemu. Spolstra je uspeo da napravi sa Pet Rajlijem i celom organizacijom zdravu priču u kojoj postoji i poštuje se hijerarhija. Planski se radi i to je razlog zašto su uspeli bez igrača superzvezde.
Sastav: Džoš Ričardson, RJ Hempton, Čik Dialo, Džastin Šampinji, Kol Svajder, Džemal Kejn, Kevin Lav, Hejmi Hakos Jr, Orland Robinson, Tomas Brajant, Bam Adebajo, Dru Smit, Tajler Hiro, Kejleb Martin, Nikola Jović, Hejvud Hajsmit, Džimi Batler, Dankan Robinson i Kajl Lauri.

Orlando Medžik
Lokacija: Orlando, Florida; Arena: Amvej Centar; Pozicija na tabeli 2022/23: 25. (NBA); Konačni uspeh:  25. u ukupnom plasmanu; Trener: Džamal Mozli.
Vlasnici Orlando Medžika su pre godinu-dve najavili da će tim sa Floride do 2030. godine osvojiti NBA ligu, međutim za sada im ne ide u dobrom smeru. U procesu rebildinga su jako dugo i rezultati su odgovarajući tome, ali nikako ne uspevaju da nađu taj željeni talenat. Kombinacija braće Vagner je odlična i atraktivna, pogotovo da se privuče strana publika, ali nije dovoljno da bi se suportstavili drugim timovima.
Dugo godina Džonatan Ajzak ima problem sa povredama i čekaju ga kao bitan deo tima, što je on pokazao u svakom novom prikazivanju. Sada je tu Paolo Bankero, koji se predstavlja kao veliki talenat i od koga postoje očekivanja. Džejlen Sags bi trebao da zasija u narednom periodu, a Bol Bol će najverovatnije dobiti šansu, što može biti interesantno gledati. Reč je o izuzetno mladoj ekipi, kojoj će trebati vremena i iskustva koje igrački fali, ali reklo bi se i trenerski.
Sastav: Džonatan Ajzak, Kejleb Hjuston, Čuma Okeke, Džejlen Sags, Paolo Bankero, Kevon Haris, Bol Bol, Majkl Karter-Vilijams, Gari Haris, Markel Fultz, Moris Vagner, Frenc Vagner, Admiral Šofild, Vendel Karter Jr, Kol Entoni, i Goga Bitadze.

Vašington Vizards
Lokacija: Vašington DC; Arena: Kapital One Centar; Pozicija na tabeli 2022/23: 24. (NBA); Konačni uspeh: 24. u ukupnom plasmanu; Trener: Ves Anseld.
Za razliku od Šarlot Hornetsa, Vašington Vizardsi su tek ušli u fazu ribildinga tako što su se odrekli svoje prve superzvezde Bredli Bila. Prethodnih godina nisu uspeli sa njim da naprave iskorak, a delovalo je da ni eksperiment sa Vestbrukom nije mogao biti uspešan. Bil je izgubio interesovanje, pa je ovo bio logičan potez. Ipak, nisu ga dali za sitniš, naprotiv, doveli su veliki broj mladih momaka oko kojih mogu da grade tim u narednim sezonama.
Jedan od nama interesantnijih prospekata je svakako Deni Avdija, sin Zufera Avdije legende Zvezde, međutim, deluje da nije uspeo da uspostavi zadovoljavajuću ulogu, kakvu bi imao bilo gde u Evropi. Tu je i najbolji igrač presezonskih utakmica Džordan Pul, koji bi trebao biti upravo prvi čovek tima, dok ga prati sjajni Kajl Kuzma. Konkretan talenat za neki iskorak ne postoji, ali mogu biti prijatno iznenađenje, poput nekih drugih osrednjih timova u vidu dobrog kolektiva.
Sastav: Deni Avdija, Patrik Boldvin Junior, Džared Batler, Ksavier Kuk, Bilal Kulibali, Džoni Dejvis, Danijel Gaford, Danilo Galinari, Taj Gibson, Entoni Gil, Tajus Džouns, Kori Kispert, Kajl Kuzma, Majk Muskala, Iđin Omoruiji, Džordan Pul, Rajan Rolins, Landri Šamet i Delon Rajt.

Jedno je sigurno – Jugoistočna NBA divizija poseduje veliki broj talentovanih košarkaša, a mi ćemo zbog nekih od njih ostajati budni noćima.(Telegraf.rs)

Opširnije
Izvor: Telegraf.rs

Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.