On bi mogao da bude prevaga u borbi za titulu - Gde će trosruki NBA šampion?

Izvor: Sportske.net, 18.Nov.2019, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

On bi mogao da bude prevaga u borbi za titulu - Gde će trosruki NBA šampion?

Kako stvari stoje, biraće između dve ekipe.

Golden Stejt Voriorsi su tokom leta doživeli velike promene, ekipu su napustili Durent i Kazins, a onda su usledile i brojne povrede, te trenutno broje samo devet igrača u rosteru.

Pored gore-navedenog dvojca, ekipu je nakon šest sezona napustio i iskusni krilni košarkaš Andre Iguodala.

On je završio u Memfis Grizlisima, ali je jasno da se neće još dugo zadržati u Tenesiju, bukvalno čeka na pravu ponudu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << kako bi napustio klub.

Kako stoje stvari, Iguodala će birati između dva glavna kandidata za šampionski prsten.

Već neko vreme se pretpostavlja da bi mogao da se pridruži LeBronu Džejmsu u Lejkersima, ali su za njega veoma zainteresovani i LA Klipersi.

Dakle, jasno je da se seli u "Grad anđela", ali je pitanje koju će ekipu odabrati.

Lejkersi imaju LeBrona, Dejvisa i mnogštvo iskusnih igrača u svojim redovima, dok Klipersi sa Lenardom i Pol Džordžom važe za najbolju odbrambenu ekipu u ligi.

Popularni "Igi" važi za elitnog defanzivca, pa je jasno da bi i u svojoj 35. godini bio veliko pojačanje za bilo koju ekipu.

Da li će dodati čvrstinu u odbraniu Lejkersima, koji se pre svega oslanjaju na potentan napad, ili će dodatno ojačati već stamenu odbranu čete Doka Riversa? Deluje da ćemo uskoro saznati.

Iguodala ima tri šampionska prstena sa Golden Stejt Voriorsima iza sebe, daleko od toga da je bio samo posmatrač u sezonama u kojima su titule i osvajane, baš u prvoj sezoni u kojoj su "Ratnici" došli do prstena Iguodala je bio MVP velikog finala.

Kada se sve sabere i oduzme, njegova odluka bi zaista mogla da donese prevagu jednom od prva dva favorita za titulu, pa je na liderima Lejkersa i Klipersa da urade sve u svojoj moći da ga ubede da potpiše za njih. Videćemo ko će biti uspešniji.
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.