Izvor: Luftika.rs, 13.Jun.2023, 08:11

Nikola Jokić pokorio Ameriku i odveo Denver do prve NBA titule (VIDEO)

Košarkaši Denvera osvojili su prvu šampionsku titulu u istoriji franšize, pošto su u petoj utakmici finala NBA lige na svom terenu pobedili Majami sa 94:89.
Denver je predvodio srpski centar Nikola Jokić sa 28 poena, 16 skokova i četiri asistencije. On je dobio trofej „Bil Rasel“, za najkorisnijeg igrača (MVP) finala lige, piše Beta.








View this post on Instagram
>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << />

















A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)


Nagetsi su pobedili Majami sa 4:1 u seriji.
– Bilo je ružna utakmica i nismo mogli da pogodimo šuteve, ali na kraju smo shvatili šta treba da radimo. Srećan sam što smo dobili utakmicu. Zbog toga je košarka zabavan sport. To je živa stvar. Ne možete da kažete: ‘Ovo će se dogoditi’. Ima toliko faktora. Ovo nismo radili samo za sebe, nego za momka do nas – rekao je Jokić.
Majkl Porter pobedi je doprineo sa 16 poena uz 13 skokova, Džamal Marej sa 14 poena uz osam skokova i osam asistencija, Kentavijus Koldvel Poup sa 11 poena, a Brus Braun 10 poena.
U ekipi Majamija najefikasniji su bili Džimi Batler sa 21 poenom i Bem Adebajo sa 20 poena uz 12 skokova. Kajl Lauri dodao je 12 poena, devet skokova i četiri asistencije, a Maks Strus 12 poena i osam skokova. Kejleb Martin utakmicu je završio sa 10 poena i pet skokova.
Srpski košarkaš Nikola Jović nije igrao.
Denver je odigrao najslabiju utakmicu u finalnoj seriji, promašio je 20 od 22 početna šuta za tri poena i sedam od prvih 13 slobodnih bacanja. Nagetsi su u poslednjoj deonici imali sedam razlike, pre nego što je Batler postigao osam vezanih poena za vođstvo Majamija od pola koša, dva minuta i 45 sekundi pre kraja.








View this post on Instagram


















A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)


Batler je poenima sa linije za slobodna bacanja 1:58 ponovo doneo prednost svom timu, ali je Brus Braun posle toga imao skok u napadu i koš za vođstvo koje Denver do kraja utakmice nije ispustio.
Batler je 15 sekundi pre kraja promašio „trojku“, posle čega su Braun i Koldvel Poup ubacili po dva poena sa linije penala i obezbedili titulu, prvu u 47-godišnjoj istoriji franšize.
– Sav naporan rad, svo žrtvovanje, sva posvećenost isplatili su se osvajanjem ove titule. Ali imam vest za sve vas. Nismo zadovoljni ovime. Želimo više. Želimo više – rekao je trener Denvera Majkl Meloun.








View this post on Instagram


















A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)


Majami je u plej-of ušao kroz plej-in turnir i postao tek drugi osmi nosilac koji je stigao do velikog finala.
Pre nego što je uručen trofej, Jokić je čestitao Majamiju i rukovao se sa svakim igračem.
– Oni su sjajan tim koji mnogo poštujem. Bila je ružna utakmica, oni su postigli 89 poena i tako smo je dobili – naveo je Jokić.

Ona je njegova snaga: Nikola Jokić u laganoj šetnji ulicama Majamija sa ćerkom na ramenima

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RADUJ SE SRBIJO, NIKOLA JOKIĆ JE ŠAMPION NBA LIGE! Prva istorijska titula za ekipu Denver Nagetsa! VIDEO

Izvor: Pančevac-online.com, 13.Jun.2023

Košarkaši Denvera prvi put u istoriji su postali šampioni NBA lige. Nagetsi su u petoj utakmici finalne serije savladali na svom terenu Majami sa 94:89 (22:24, 22:27, 26:20, 24:18) i ukupnim rezultatom 4:1 stigli do titule. Nikola Jokić je odigrao još jednu sjajnu utakmicu, bio je najefikasniji...

Nastavak na Pančevac-online.com...

JOKIĆ DOMINIRAO U PLEJ-OFU: Morate da budete strpljivi ako želite nešto veliko, ne postoje prečice

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2023

Srspki centar odveo Denver Nagetse do prve titule u istoriji...Košarkaš Denvera i srpski reprezentativac Nikola Jokić izjavio je danas da su Nagetsi strpljenjem stigli do šampionskog prstena u NBA ligi, prenosi ESPN. Košarkaši Denvera osvojili su noćas prvu šampionsku titulu u istoriji franšize,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

„Dobar trenutak biti Srbin“: Kako su regionalni mediji izvestili o Nikoli Jokiću i pobedi Denver Nagetsa

Izvor: Danas, 13.Jun.2023

Denver Nagetsi osvojili su prvu titulu NBA prvaka nakon što su u petoj utakmici finala pred svojom publikom pobedili Majami Hit (94:89). Srpski košarkaš Nikola Jokić, osvojio je nagradu za najkorisnijeg igrača NBA finala. O tome su pisali regionalni mediji.

Nastavak na Danas...

Jokić se kao nikad otvorio, pričao o ćerkici, Nataliji, braći: “Bez njih ne bih bio ovde…”

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 13.Jun.2023

Jokiću je porodica pokretačka snaga Košarkaši Denvera prvi put u istoriji osvojili su titulu NBA šampiona, pošto su u petoj utakmici velikog finala savladali Majami 94:89 i slavili sa ukupnim skorom 4-1. Srpski košarkaš Nikola Jokić proglašen je za najkorisnijeg (MVP) velikog finala NBA lige,...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Nikola Jokić i Denver Nagetsi: Kako je Somborac zasenio „Dinastiju“ - pet stvari koje treba da znate

Izvor: Radio 021, 13.Jun.2023

Posle hokeja i američkog fudbala, Denver je šampionski tim dobio i u košarci, a Nikola Jokić došao do prve NBA titule.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.