Izvor: RTS, 08.Jun.2021, 23:52

Nikola Jokić je MVP najjače lige na svetu!

Nikola Jokić je zvanično najbolji košarkaš na svetu pošto je proglašen za MVP-ja regularnog dela sezone u NBA ligi. Jokić je izabran za najkorisnijeg igrača u najjačoj ligi sveta posle istorijske sezone sa Denver nagetsima i time postao prvi Srbin koji je dobio to laskavo priznanje.
Srpski reprezentativac očekivano je pobedio u konkurenciji Džoela Embida i Stefena Karija, koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << god da su američki mediji pokušali da poslednjih sedmica prednost daju drugim kandidatima.

Jokić je jedini od navedenih igrača odigrao sve utakmice u regularnom delu sezone i bio najzaslužniji što je Denver završio na trećoj poziciji na tabeli Zapadne konferencije.
Ekipa Majka Melouna zabeležila je 47 pobeda i 25 poraza, a njihov učinak i posebno Nikolini nastupi dobijaju na značaju jer u završnici nije imao pomoć druge zvezde tima Džamala Mareja, koji je teško povredio koleno i dugo će pauzirati.
Momak iz Sombora je tokom 72 utakmice na terenu provodio skoro 35 minuta i za to vreme prosečno beležio 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencije, uz sjajne procente šuta.

Oborio je mnoge rekorde koji se tiču uspešnosti šuta i takmičenje završio sa čak 16 tripl-dablova, po čemu zauzima drugu poziciju iza neprikosnovenog Rasela Vestbruka (38).
Priznanje za najkorisnijeg igrača neće radovati samo navijače Denvera i Srbije, već i selektora Igora Kokoškova koji računa na Nikolu za Olimpijske igre u Tokiju.
Takođe, Srbija ima dvojicu najboljih košarkaša u dva najjača košarkaška takmičenja jer je Vasilije Micić nedavno proglašen za MVP-ja Evrolige.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikola Jokić je MVP NBA lige!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2021

Nikola Jokić je zvanično najbolji košarkaš na svetu pošto je proglašen za MVP-ja regularnog dela sezone u NBA ligi. Jokić je izabran za najkorisnijeg igrača u najjačoj ligi sveta posle istorijske sezone sa Denver nagetsima i time postao prvi Srbin koji je dobio to laskavo priznanje...Srpski...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Budi kao Nikola Jokić – ne odustaj, naporno radi, ostvari nemoguće, ispiši istoriju

Izvor: RTS, 08.Jun.2021

Istorija je ispisana! Srbin je najbolji košarkaš u najjačoj ligi na svetu! Nikola Jokić je i zvanično stao rame uz rame sa legendarnim igračima u istoriji ovog sporta i po ko zna koji put učinio svoju porodicu, prijatelje, klub, reprezentaciju, Sombor, Srbiju, ali i samu košarku ponosnom....

Nastavak na RTS...

Nikola Jokić MVP NBA lige!

Izvor: N1 televizija, 09.Jun.2021, 00:04

Srpski reprezentativac Nikola Jokić izabran je za najkorisnijeg igrača (MVP) najjače lige sveta i postao tek treći Evropljanin sa tim priznanjem.

Nastavak na N1 televizija...

"Bravo modernom Leriju Birdu" - ko je prvi čestitao Jokiću?

Izvor: B92, 09.Jun.2021

Društvene mreže su se očekivano "zapalile" nakon što je "procurila" vest da je Nikola Jokić proglašen za MVP-ja sezone u NBA ligi.

Nastavak na B92...

Jokić: Kao klinac nisam mislio ni da ću igrati u NBA, a ne biti MVP

Izvor: RTS, 09.Jun.2021

Sada i zvanično najbolji košarkaš sveta Nikola Jokić izjavio je po dobijanju MVP nagrade za najkorisnijeg igrača NBA da nije verovao da će ikada igrati u najjačoj ligi sveta, a kamoli da će se naći u ovoj situaciji. Jokić je u utorak uveče zvanično proglašen najkorisnijim košarkašem...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.