Nikola Jokić je MVP NBA lige!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2021, 23:52

Nikola Jokić je MVP NBA lige!

Nikola Jokić je zvanično najbolji košarkaš na svetu pošto je proglašen za MVP-ja regularnog dela sezone u NBA ligi. Jokić je izabran za najkorisnijeg igrača u najjačoj ligi sveta posle istorijske sezone sa Denver nagetsima i time postao prvi Srbin koji je dobio to laskavo priznanje.

Srpski reprezentativac očekivano je pobedio u konkurenciji Džoela Embida i Stefena Karija, koliko god da su američki mediji pokušali >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da poslednjih sedmica prednost daju drugim kandidatima.

Jokić je jedini od navedenih igrača odigrao sve utakmice u regularnom delu sezone i bio najzaslužniji što je Denver završio na trećoj poziciji na tabeli Zapadne konferencije.

Ekipa Majka Melouna zabeležila je 47 pobeda i 25 poraza, a njihov učinak i posebno Nikolini nastupi dobijaju na značaju jer u završnici nije imao pomoć druge zvezde tima Džamala Marija, koji je teško povredio koleno i dugo će pauzirati.

Momak iz Sombora je tokom 72 utakmice na terenu provodio skoro 35 minuta i za to vreme prosečno beležio 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencije, uz sjajne procente šuta.

Oborio je silne rekorde koji se tiču uspešnosti šuta i takmičenje završio sa čak 16 tripl-dablova, po čemu zauzima drugu poziciju iza neprikosnovenog Rasela Vestbruka (38).

Priznanje za najkorisnijeg igrača neće radovati samo navijače Denvera i Srbije, već i selektora Igora Kokoškova koji računa na Nikolu za Olimpijske igre u Tokiju.

Jokić je postao najniže draftovani MVP u istoriji NBA lige. Nikola je bio 41. pik na draftu 2014. godine. Postao je prvi igrač koji je bio MVP i odigrao svaku utakmicu u sezoni još od 2008. godine i Kobija Brajanta.

Ove sezone bio je Top 5 u poenima, skokovima i asistencijama.

Srbija, zemlja košarke – MVP Evrolige i NBA prvi put iz iste države!

Po prvi put u istoriji, jedna zemlja ima najkorisnijeg igrača u NBA i Evroligi. Obojica dolaze iz Srbije!

Neverovatno, ali je i MVP Evrokupa iz Srbije.

Jokić je MVP NBA lige, a Vasilije Micić MVP Evrolige. Nikada se nije desilo da je MVP oba takmičenja bio iz iste zemlje. Kada je Entoni Parker, jedini Amerikanac bio MVP Evrolige, tada je Stiv Neš bio MVP NBA lige.

Srbija, zemlja košarke!

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Revolucija – Jokić prvi posle Šeka

Izvor: B92, 09.Jun.2021, 00:11

Nikola Jokić je najkorisniji košarkaš NBA lige i prvi centar koji je MVP posle 21 godine.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.