Izvor: MozzartSport.com, 06.Avg.2020, 22:08

Ne, ne, nije Bogdan zaboravio da cepa mrežice: Kraljevska partija srpskog snajpera uz 35 poena u pobedi nad Nju Orleansom (VIDEO)

Prva četvrtina Bogdanovića za anale - bez promašaja - za prvu trijumf Kingsa u NBA mehuru i rekord prekoatlantske karijere našeg asa

Vrhunskim sportistima je slabo veče samo detalj koji im pomaže da vide gde greše i da u narednom pokušaju pokažu koliko zaista vrede. Bogdan Bogdanović je upravo večeras dokazao ovu činjenicu pošto je nakon očajne partije protiv Dalas Meveriksa i maestralnog Luke Dončića, kada je zabeležio seriju promašaja (1-15 >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << iz igre, 1-8 za tri), sada bukvlano eksplodirao.

A žrtva je bio Nju Orleans prevođen novim košarkaškim vunderkindom, Zajonom Vilijamsonom. U pobedi Kraljeva nad Pelikanima rezultatom 140:125, prvoj od nastavka lige, naš as je učestvovao sa rekordom karijere od 35 poena (do sada je bilo 31 iz novembra 2019), od čega je čak 19 postigao u prvom delu susreta. I to kako! U statistiku je dodao još četiri skoka, tri asistencije i jednu ukradenu loptu.

Od samog početka susreta u Orlandu naš as je bio nezustavljiv. Magičan. Održao je momak iz Mirijeva pravu malu "šutersku kliniku" protiv zbunjenih protivnika. Odmah je shvatio starteg Sakramenta, Luk Volton, sin legendarnog Bila (člana Kuće slavnih sa kojim najbolji poznavaoci NBA najviše porede Nikolu Jokića), da je BB "u zoni" i dopustio mu da sipa nemilice. I pored toga srpski košarkaš nije previše trošio loptu, šta više bio je pakleno racionalan. Sedam šuteva - isto toliko pogodaka od čega pet van linije 7,24, za manje od 12 minuta na parketu. za ukupno 19 "savršenih" poena. Pritom je dodao jednu asistenciju i jedan prekršaj, za partiju kakva se retko viđa čak i NBA. Nije ni čudo što je njegov tim stigao do 49 poena već nakon prvog frtalja meča.

Prvi promašaj Bogdanovića došao je tek na početku drugih 12 minuta igre, nakon čega je otišao na duže hlađenje. Po staroj tradiciji najjače košarkaške lige, druga četvrtina služi za razigravamnje igrača koji su u drugom planu, što je dalo priliku Srbinu da povrati dah nakon paklenog početka.

Sve dok se protivnik nije opasno približio te je naš snajperista ponovo bačen u vatru, nastavivši da cepa mreže. Do kraja prvog poluvremena BB je nanizao ukupno 24 poena, a Kingsi 77. Nisu daleko bili ni Pelikansi sa sedam manje, od čega je 12 dao Brendom Ingrad. Poen manje upisao je Zajon, takođe sa fantastičnim procentima šuta. Drugi Srbin u sastavu Kingsa, Nemanja Bjelica dao je svoj doprinos uglavnom na samom početku upisavši sedam poena, dve uhvaćene lopte i tri dodavanja.

Nakon pauze Bogdanović je nastavio sa terorom nad rivalima, istina ne onakvim tempom kao u početnoj fazi susreta pošto je Dearon Foks preuzeo najveći teret u napadu u tom delu susreta. Dok je kod Nju Orleansa tu ulogu počeao majstorski da igra Zajon Vilijamson. Mladi razbijač tima iz Big izija i ove večeri je odigrao vrhunski i to sa neverovatnim procentima šuta, što je u suštini i njegovo obeležje. Jer ne samo da dečko ima zaista meku ruku, nego veliki broj koševa postiže zakucavanjem ili polaganjem zbog neverovatnih fizičkih predispozicija.

Ali ruku kao Bogdanovu sigurno nema, a ima je i malo ko na svetu.. A ona je ove večeri bila baš, baš meka. Lopta je kod skoro svih koševa koje je postigao padala "kao kap". Pritom je to radio bez napora, muke. Samo veliki majstori mogu da učine da nešto vanserijski izgleda tako prosto i lagano.

Pošto su u trećoj četvrtini uspeli da se još malo odlepe od Pelikansa, Kingsi su u završnicu ušli sa solidnom prednošću čak i za NBA uslove od 14 poena. Dao je Nju Orleans sve od sebe ne bi li stigao i prestigao tim iz prestonice Kalifornije, pucao iz svih oružja, ali prekasno. Bogdanović je neverovatnim nastupom već odlučio pobednika. Drugi Beograđanin u redovima Kingsa, Bjelica je završio susret sa solidnim ciframa - 11 poena, četiri skoka i tri asistencije.

Ovim trijumfom Sakramento je, nakon četiri vezana poraza, povećao šanse da se nađe u plej-ofu, ali će morati da nastavi u ovakvom tempu kao večeras ako misli da produži sezonu.

Sakramento - Nju Orleans 140:125 (49:39, 28:31, 40:33, 23:22)

STANJE U ZAPADNOJ KONFERENCIJI

Tagovi:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Ne, ne, nije Bogdan zaboravio da cepa mrežice: Kraljevska partija srpskog snajpera uz 35 poena u pobedi nad Nju Orleansom!

Izvor: MozzartSport.com, 06.Avg.2020

Prva četvrtina Bogdanovića za anale - bez promašaja - za prvi trijumf Kingsa u NBA mehuru i rekord prekoatlantske karijere našeg asa..Vrhunskim sportistima je slabo veče samo detalj koji im pomaže da vide gde greše i da u narednom pokušaju pokažu koliko zaista vrede. Bogdan Bogdanović je upravo...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.