NBA košarkaši protestuju zbog Viskonsina, liga odložila tri utakmice

Izvor: VOA, 26.Avg.2020, 23:39

NBA košarkaši protestuju zbog Viskonsina, liga odložila tri utakmice

NBA košarkaši izrazili su do sada najsnažniji protest zbog rasne nejednakosti, kada su Milvoki Baksi odlučili da bojkotuju petu utakmicu prvog kola plej-ofa protiv Orlando Medžika. Baksi su takvu odluku doneli usled pucnjave prošlog vikenda tokom koje je policija u Kenoši, u Viskonsinu, teško ranila 29-godišnjeg Afroamerikanca, prenosi Rojters.    Utakmica je trebalo da počne u 4 sata popodne po lokalanom (10 uveče po srednjeevropskom vremenu) vrremenu, ali su košarkaši Milvokija ostali u svlačionici. Košarkaši Orlanda su se pojavili na zagrevanju, a kada im je rečeno da utakmice neće biti, nagovestili su da neće prihvatiti pobedu službenim rezultatom. Ubrzo potom NBA liga je objavila da će sve tri današnje utakmice, uključujući i duel Milvokija i Orlanda - biti odložene, s obzirom da su, prema pisanju pojedinih sportskih medija u SAD, preostala četiri tima Hjuston, Oklahoma Siti, Portland i Los Anđeles Lejkers, takođe planirali da bojkotuju, a neizvesno je da li će se igrati i duelu planirani za sutra.  

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nema otkazivanja, NBA liga će se nastaviti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Avg.2020, 06:48

Najjača košarkaška liga na svetu NBA biće nastavljena, nakon prekida zbog bojkota igrača, prenosi ESPN...Ta odluka doneta je na sastanku igrača...NBA timovi u sredu su odlučili da bojkotuju utakmice plej ofa zbog toga što je policajac u Viskonsinu pucnjima iz vatrenog oružja teško ranio Afroamerikanca...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

TOTALNO RASULO U NBA: Odložene tri utakmice, neizvestan nastavak takmičenja

Izvor: Kurir, 27.Avg.2020

Uprava NBA lige odložila je tri poslednje utakmice plej-ofa, nakon što su se košarkaši tih ekipa odlučili za bojkot, posle još jednog incidenta u kome je policija pucala i ranila Afroamerikanca u SAD.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.