Ponovo suspendovana NBA liga!

Izvor: B92, 26.Avg.2020, 23:16

Ponovo suspendovana NBA liga!

NBA liga će ponovo biti suspendovana zbog protesta njenih igrača.

Igrači Milvoki Baksa su odbili da izađu na teren pred petu utakmicu prve runde plej-ofa Istoka protiv Orlando Medžika.

To je nateralo i igrače ostalih ekipa da ekspresno reaguju, ne samo verbalnom podrškom, već odlukama.

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa i Portland Trejlblejzersa, koji je trebalo da odiraju takođe peti meč serije u četvrtak od 3.00 po srednjeevropskom vremenu, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su takođe rešili da bojkotuju utakmice.

Pored njih očekivalo se da i Toronto Reptorsi i Boston Seltiksi bojkotuju svoj meč polufinala Istoka, koji je na programu u noći između četvrtka i petka.

Razlog bojkota je pokret "Black Lives Matter" (Crni životi su bitni), odnosno borba protiv rasne neravnopravnosti i policijske brutalnosti, zbog koje su tokom godine održani i brojni protesti širom Sjedinjenih Američkih Država.

NBA liga je zbog toga rešila da suspenduje plej-of do daljnjeg, odnosno odloži preostala dva meča planirana za danas – utakmice pomenutih Lejkersa i Trejlblejzersa, to jest Oklahoma Siti Tandera i Hjuston Roketsa.

Igrači su sazvali hitan sastanak u "Dizni svetu" u Orlandu kako bi razmotrili šta će dalje raditi, a nova reakcija NBA lige se tek očekuje.

Adrijan Vojnarovski, novinar ESPN, naveo je da niko – od čelnika NBA, preko vlasnika, do čelnika franšiza – nije očekivao ovakav potez igrača i da su svi planirali da se večeras normalno odigraju utakmice.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBA košarkaši protestuju zbog Viskonsina, liga odložila tri utakmice

Izvor: VOA, 26.Avg.2020

NBA košarkaši izrazili su do sada najsnažniji protest zbog rasne nejednakosti, kada su Milvoki Baksi odlučili da bojkotuju petu utakmicu prvog kola plej-ofa protiv Orlando Medžika. Baksi su takvu odluku doneli usled pucnjave prošlog vikenda tokom koje je policija u Kenoši, u Viskonsinu, teško...

Nastavak na VOA...

Reakcija NBA na bojkot: Odloženi svi mečevi

Izvor: OkRadio.rs, 27.Avg.2020, 10:53

NBA liga odlučila je da odloži sve utakmice plej-ofa koje su bile zakazane za noć između srede i četvrtka. U sredu uveče Milvoki Baksi su odbili da izađu na teren i odigraju peti meč prve runde plej-ofa protiv Orlando Medžika. Razlog za takvu odluku je novi primer policijske brutalnosti u Sjedninjenim...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.