Izvor: MozzartSport.com, 07.Dec.2020, 19:50

NBA čuva likvidnost svakog tima sa po 30.000.000 dolara pomoći

Suma od 900.000.000 dolara sakupljena je plasmanom hartija od vrednosti na privatnom tržištu kapitala

I najbogatiji traže pomoć... Svaki od 30 timova dobiće po 30 miliona dolara finansijske pomoći od NBA kako bi se i zaštitio od bilo kakvih problema sa likvidnošću zbog pandemije, navodi "Sports Business Journal" (SBJ).

Sumu od 900 miliona dolara Liga je prikupila pošto plasirala hartije od vrednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na privatnom tržištu na kome su učesnici uglavnom osiguravajuće kompanije i institucionalni investitori.

Pomenute hartije od vrednosti su izdate na tri ili četiri godine, a biće otkupljene uz kamatu iz kolektivnih izvora Lige.

Ovo je prvi put da se NBA okreće privatnom tržištu kako bi finansirala ligu. Prema jednom od izvora uglednog portala, 30 miliona dolara pomoći će svakom timu u očuvanju likvidnosti koje je u opasnosti zbog igranjem pred malo ili bez gledalaca na početku sezone, s obzirom na to da NBA 40 odsto prihoda ostvaruje od prodaje ulaznica.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.