NBA ZAGREVANJE: Finalista stiže sa Atlantika

Izvor: Mondo, 25.Okt.2018, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NBA "ZAGREVANJE": Finalista stiže sa Atlantika

Do početka NBA sezone ostalo je 14 dana. Predstavljanje timova po divizijama, počinjemo od objektivno najkvalitetnije grupacije Istoka.

/piše: Vladimir Ćuk/

Golden Stejt Voriorsi su postali još jači, Lebron Džejms se preselio na Zapad i trebalo bi da se desi veliko iznenađenje, pa da NBA šampion peti put u poslednjih šest sezona ne dođe iz te konferencije.

Na Zapadu će biti mnogo teži put do plej-ofa, ali i do učešća >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na Ol star meču, dok će se na Istoku za primat boriti pre svih Boston i Filadelfija, a Toronto i Milvoki vrebati šansu iz prikrajka.

NBA ligu ove sezone će krasiti i odlična klasa "rukija", a mi predstavljanje počinjemo timovima najjače divizije na Istoku - Atlantika.

13 points in 3 minutes and 18 seconds pic.twitter.com/Cz601sSK4v

— Boston Celtics (@celtics) October 1, 2018

BOSTON SELTIKS

Manje-više isti sastav kao prošle godine. I pored izostanka Gordona Hejvorda (cela sezona) i Kajrija Irvinga (povreda usred sezone, propušten ostatak), Seltiksi su daleko dogurali, ali nisu imali snage za više od finala Istočne konferencije, gde ih je izbacio LeBron Džejms sa ekipom Klivlenda (4:3).

Ove sezone počinju sa oporavljenim Hejvordom, koji je sudeći po snimcima na putu povratka u nekadašnju formu, bar fizički i šuterski. On je ujedno i najveće pojačanje za Boston. Irving će sigurno biti onaj stari. Povreda nije bila toliko ozbiljna, da bi uopšte uticala na njegovu igru. Bitna stvar je da Irving sledeće sezone postaje slobodan agent. Dosta uticaja na odluku može da donese krajnja pozicija Bostona na Istoku, da li će se kao šampion Istoka plasirati u finale plej-ofa ili će ostati kratkih rukava. Sve ispod toga bi bilo iznenađenje, ali i jak uticaj da Irving promeni sredinu.

Tu je za godinu dana stariji i iskusniji Džejson Tejtum, koji je pokazao neverovatnu zrelost u igri. Ne bi bilo nepravedno da su on ili Donovan Mičel osvojili titulu najboljeg novajlije godine, umesto Bena Simonsa.

Bred Stivens će ponovo graditi bedem u reketu i van njega. Odbrana Seltiksa fenomenalno funkcioniše pod mladim trenerom, koji zna kako da od svakog igrača izvuče maksimum. U nedostatku lidera zbog povrede Hejvorda i Irvinga, Al Horford je više nego uspešno preuzeo tu ulogu prošle sezone, a i ove godine od njega treba očekivati odlične partije. Tu su još Džejlen Braun, Markus Smart i Teri Rozir - "pitbulovi" u odbrani i opasni u šutu sa perimetra.

Braun je prošlu sezonu odigrao brutalno dobro, pokazavši veliki napredak, a sve je iznenadio omaleni Rozir. Momak je tako dobro namestio šut da ste nekad imali utisak da niko ne može da ga zaustavi, osim ako on tako ne odluči. Prelep skok šut, sa još lepšim izbačajem. Nova zvezda Bostona? Smart je bio na svom nivou u nepunoj sezoni i odlično pokrio odlazak Ejverija Bredlja.

Nepravedno bi bilo izostaviti jednog od blizanaca Moris, Markusa. Doživeo je novu mladost u ovom timu Seltiksa, kao i Aron Bejns, koji igra košarku života. Iskreno, jako limitiran košarkaš, ali Stivens ima tu posebnu magiju, kao i Greg Popović, da od svakog igrača izvuče maksimum.

Od novih igrača, tu je Bredli Vonamejker, doskorašnji plejmejker Fenerbahčea. Nije još do kraja poznata njegova uloga, s obzirom na to da Boston ima jako dobru spoljnu liniju. Možda to bude uloga Smarta iz perioda pre nego što je Bredli "trejdovan" u Detroit, limitirani, ali korisni minuti.

Od "rukija", tu je Robert Vilijams, koji dolazi sa Univerziteta Teksas, na poziciju visokog krila. Na koledžu je bio poznat po defanzivi, pa i ne čudi zašto su se Bred Stivens i Deni Ejndž odlučili za njega. Takođe je bio poznat po lošoj radnoj etici, ali nema sumnje da će u sadašnjoj organizaciji Seltiksa imati dva izbora, da se prilagodi kulturi ekipe kako bi bio njen koristan član ili mu sledi odlazak na listu neaktivnih, koji utakmice prate u odelima. Nadam se da će biti pametan, jer je dobar potencijal.

Bez Lebrona na Istoku, od Bostona očekujem osvajanje titule prvaka Istočne konferencije. U ovakvoj konkurenciji, ovo ne bi trebalo da im bude veliki izazov, jer će biti ubedljivo prvi favoriti. A u finalu NBA lige, pa zavisi na koliko će se utakmica igrati. Ne zaboravite da pojačanje Golden Stejta Demarkus Kazins neće sigurno igrati sa 100 odsto kapaciteta i da je zadobio povredu koja značajno limitira performanse igrača po povratku na parket.

Očekivana petorka: Irving, Braun, Hejvord, Tejtum, Horford.

In the spirit of #55, sending it back to this season's blocks. ✋ pic.twitter.com/S3VMOAafKN

— Brooklyn Nets (@BrooklynNets) August 16, 2018

BRUKLIN NETS

Teško je prognozirati sudbinu Netsa i pronići u filozofiju ove franšize. Od dolaska Mihaila Prohorova, jako se čudne stvari dešavaju sa ovim timom. Sumanuti "trejdovi", veliki ugovori za igrače koji ih ni izbliza ne zaslužuju, forsiranje Rusa itd. Ove godine se čini da pokušavaju nešto da grade. Šon Marks, kao generalni menadžer, ulaže veliki trud da popravi što se popraviti može.

Prošle godine su "tankovali" sezonu. Ove godine su odlučili da sa tri draft pika pokupe dva evropska igrača, od kojih je najbolje rangiran Džanan Musa. Koliko fizički može da opravda izbor u prvoj rundi, veliko je pitanje. Talenat i inteligenciju ima, nedostaje snage. Nema sumnje da će na tome najviše raditi, kao i većina evropskih igrača. Drugi pik im je bio Rodions Kurucs, koji je vreme provodio uglavnom u mladom timu Barselone. Upitno je njegovo učešće u ovom timu i minuti koje će provesti u igri.

Od onih iskusnijih, od kojih se očekuje da "poguraju" tu su Alen Kreb, koji je odličan šuter i igrač zadatka. U Portlandu je pokazao koliko nezgodan zna da bude i da ima jako dobru ruku. Dobio je jak ugovor na osnovu kvalitetnih igara u Blejzersima i ima potencijal da bude jedan od vodećih igrača Netsa. Demari Kerol bi konačno mogao da ponovi sezonu iz Atlanta Hoksa, kada je zaslužio pare koje prima sada. Dugo se čeka njegova repriza najbolje sezone. Ako negde može da je napravi, može ovde.

Iz Denvera je doveden Kenet Farid, skakačka mašina i napast u odbrani. Bio je dugo u senci Jokića i Milsapa, ovde bi mogao da prodiše. Jako dobar timski igrač, agresivan u napadu i odbrani. Nije bez razloga zaradio nadimak "Manimal". Biće odličan partner u rotaciji sa Rondeom Holis-Džefersonom, koji je prošle sezone doživeo prosvetljenje, sa skoro 14 poena po meču. Od krila tu je i mladi Karis LeVert, koji je imao dosta solidnu "sofmor" sezonu. Sada ima i starije kolege od kojih može da uči i napreduje.

Tu je i Džo Heris, koji je obnovio ugovor i od njega se dosta očekuje. Prošla sezona je bila jako dobra za njega, ove treba da podigne svoju igru na viši nivo. Retko konstantan igrač kada su u pitanju Netsi, definitivno u Top 3 po tom pitanju. Plejmejker Spenser Dinvidi je prošle godine imao više nego solidnu sezonu i videlo se da je stabilan igrač. Njegovo mesto u petorci ne bi trebalo da dođe u pitanje. Na centru će početi Ed Dejvis, jako zahvalan igrač. Ne traži previše lopti, ali vraća mnogo toga, pre svega čvrstinu pod košem. Biće jako dobar partner sa Džaretom Alenom, koji je imao dosta zapaženu "ruki" sezonu. Opravdao je prvu rundu drafta i od njega Netsi očekuju stabilnost i dalje napredovanje na poziciji centra.

Doveden je Šabaz Nejpir, nekadašnji dvostruki NCAA šampion, koji je u Portlandu pokazao koliko može, kada nije bilo Demijena Lilarda. Odličan šuter, brz i nepredvidiv. Jako dobro pojačanje. Pored njega, iz Finiksa je stigao veteran Džared Dadli, kome je statistika u padu, kao i procenti šuta.

I poslednji je DiAnđelo Rasel. Ogroman talenat, sebičan do zla boga. Ako bude igrao kao pravi plejmejker, može se očekivati jedna stepenica više od ekipe Netsa. Od Rasela se očekuje da bude lider, ali ukoliko bude vukao ekipu nazad, možemo očekivati da Netsi krenu u "trejd". Po Rasela bi to bilo pogubno, jer ovde ima priliku da sazri i pokaže sav svoj talenat.

Ne treba očekivati mnogo, nemaju još uvek konkretan kvalitet, sve su to igrači koji nemaju status zvezda. Moguće je da će izgubiti i ovu sezonu, očistiti "salary cap" i pripremati se za sledeći draft, gde će nadogratiti bazu koju već imaju. Njihovo planiranje nije na nivou Filadelfije, jer često promaše pikove ili uzmu ništa više nego solidne igrače. Oni jesu misterija, ali dajmo im još jednu sezonu fore.

Očekivana petorka: Rasel, Dinvidi, Kreb, Farid, Alen.

Tonight's Starting 5⃣2⃣3⃣ @TreyBurke 3⃣ @T_HardJR 2⃣0⃣ @KevKnox 4⃣2⃣ @MrLance42 0⃣0⃣ @Enes_Kanterpic.twitter.com/TcnqVj3mLE

— NEW YORK KNICKS (@nyknicks) October 1, 2018

NJUJORK NIKS

Oni su već godinama posebna priča. Oni ne sanjaju titulu, sanjaju plej-of. Toliko loših izbora, bačenih para, eksperimenata sa trenerima, posebno sa Filom Džeksonom kao predsednikom košarkaških operacija. Baš šteta za jednu takvu franšizu. Prošlog leta otišao im je i Karmelo Entoni, ali nije ostala tuga.

Doveli su opet novog trenera. Ovog puta Dejv Fizdejl ima misiju da izvuče nešto dobro iz ovog tima. Posle Memfisa, gde je izvukao maksimum od okrnjenog tima, sa izrazito limitiranim igračima, sada ima veliko breme na svojim leđima. Navijače i brend Niksa.

Moram da krenem od izbora "rukija". Već tri godine Njujork bira dobre prospekte. Prvo Kristapsa Porziginisa, koji je odmah pokazao kakva "zver" od igrača jeste, a tek može da postane. Sad nema Karmela, da mu baca senku svojim revolveraškim repertoarom i prekomernom težinom. Prošle godine uzet je Frank Nilikina. Ofanzivno ne toliko primećen, ali defanzivna noćna mora. Ofanzivno je sasvim zadovoljavajući, s tim što nije igrač koji teži ispucavanju, već rezonskim potezima. Slično tome kako se ponašao Dejan Bodiroga, ali naravno na nižem nivou. Ove godine su pokupili pravo blago u vidu Kevina Noksa. Prognoza je da će biti među Top 5 "rukija" na kraju sezone, vrlo moguće i među tri najbolja. Ima potencijal, ima snagu za NBA košarku, jako napada koš, a izbačaj i tehnika šuta su mu odlični. Ovo je profil igrača koji uzimaš odmah ako imaš priliku. Sa 206 cm može da igra bukvalno sve, osim centra, ali takva košarka skoro da više i ne postoji u NBA. "Small ball" dominira.

Od iskusnih i potencijalnih lidera tu je Tim Hardavej Džunior. Debelo preplaćen, ali je imao blistavih partija. Hardaveja će teško spakovati u bilo koji "trejd", jer nije igrač koji ima izgrađenu reputaciju, već se namestio splet srećnih okolnosti da zaradi ugovor koji je dobio u Njujorku. Pa onda Enes Kanter, zahvalan centar, pokretljiv, razume igru i ima jako dobru leđnu tehniku. Nadam se da je 100 odsto koncetrisan na košarku, uprkos političkim pritiscima iz rodne zemlje. Od njega se očekuje da ponovi partije iz Oklahome i dominira na ovako slabom Istoku.

Trej Burk će da doprinese nekim dobrim šutevima, jer je više nego sposoban za to. Izjavio je da je spreman da predvodi Nikse sa pozicije 1, gde će se boriti sa Emanuelom Mudiajem, koji ima neke elemente kvalitetnog plejmejkera, što je pokazao u Denveru tokom prve sezone, ali mora još mnogo da radi na ispravljanju mana. Kortni Li je prekaljen igrač, za bitne trenutke. On ima taj kvalitet da pogodi onda kada treba. Smiren je, iskusan i preturio je preko sebe gomilu važnih utakmica u različitim timovima. Od "zahvalnih" igrača tu su Tomas, Vonleh i Bejker. Za Joakima Nou se očekuje da konačno bude "odjavljen".

I za kraj, kao slobodan agent potpisao je Mario Hezonja. Strašan talenat, pravi NBA kalibar. Orlando je sumanuta franšiza poslednjih par sezona, sve sa "trejdom" Oladipa u Indijanu za kikiriki. Mario se nije snašao u tom haosu, niti pokazao pun potencijal. Mesta u Niksima ima, ali da li on ima taj okidač u sebi, da svoju igru profiliše kao zreliju od dosadašnje, ili će se svesti na jurnjavu za zakucavanjima i šutevima za tri poena?

Ako Porzigins posle kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta bude u kombinaciji od Božića, moguće je da će stidljivo kucati na vrata plej-ofa. Ako budu znali da se Porzigins ne vraća, moguće je da će pustiti sezonu "niz vodu". Drugi, ali veliki upitnik je kakvog Kristapsa ćemo videti kada se vrati. Neki veliki igrači više nikada nisu bili isti posle takvih povreda. Čekajući Kristapsa...

Očekivana petorka: Mudiaj, Hardavej, Noks, Vonleh, Kanter.

...And they say it’s only the preseason...#HereTheyComepic.twitter.com/rlsPPkHHIP

— Franklin (@SixersFranklin) October 2, 2018

FILADELFIJA SIKSERS

"Proces" je uspešno sproveden. Jedan od onih koji su verovali u njega sam bio i ja. Video se jasan plan iza onih "tankovanja" i poštede igrača po celu sezonu. Jedini promašaj su imali sa Džalilom Okaforom, ne toliko statistički, već prema poziciji igrača. Nije im bio potreban takav tip centra. Tada su ispustili Porziginsa ili Bukera, koji su im mnogo više odgovarali kao igrači za potrebe "Procesa". Svaki sledeći potez bio je sjajan.

Od iskusnih, koji su uvek potrebni ovakvom skupu potencijalnih superstarova, tu je i dalje jedan od najpreciznijih šutera, Džej Džej Redik, kao i još jedan dobar šuter Džerid Bejls, čiji problem su česte povrede. Redik je odlučio da još jednu sezonu učestvuje u "Procesu" i proba da sa ovim talentima ode stepenicu više od prošlosezonskog polufinala Istoka.

Doveli su Vilsona Čendlera, koji je u Denveru znao da odigra jako dobre role, posebno u šutu za tri poena. Često je znao da veže nekoliko trojki, bez rešenja za svoje čuvare. Kao podrška kralju društvenih mreža, Džoelu Embidu, stigao je Majk Muskala, koji nije sasvim iskoristio povoljnu situaciju u Atlanta Hoksima. U Filadelfiji će biti odlična zamena, koja će varirati između pozicija 4 i 5. Tu je i dalje veteran Amir Džonson, za svoju malu, ali bitnu rolu. Ti Džej Mekonel je za godinu iskusniji, potencijalno sa još većim doprinosom na terenu i van njega. Furkan Korkmaz je tokom Letnje lige i na startu predsezone imao neke sjajne partije, znao je da saspe po 6-7 trojki protivniku.

Ostatak ekipe su sjajni talenti. Prvi od njih Dario Šarić. Iskreno, nisam očekivao da se tako snađe, s obzirom na fizikalije i brzinu nogu. Ali se snašao više nego dobro. Postao je nezamenljiv šraf "Procesa". Robert Kovington je sjajan univerzalac, odličnih fizikalija, čiji problem je to što nestane kada dođe plej-of i važne utakmice. Ako to ne promeni, ostaće osrednji igrač u rotaciji. Da ne zaboravimo Markela Fulca. Kakav potencijal! Povreda lakta, mučenje, ismevanje njegovog šuta po društvenim mrežama. Dečko je neverovatan talenat. Videlo se po prvim pripremnim mečevima da je radio na tome da vrati šut, a prodor mu je toliko dobar, da kroz neko vreme neće biti igrača koji će moći da ga zaustavi bez faula.

Na kraju, Siksersi su napravili dobar potez na draftu gde su uzeli Zaira Smita. Bek šuter, ponekad nisko krilo, baš ono što im je potrebno. Jako efikasan na koledžu, ali ne samo to, već je njegova igra imala dublju dimenziju, koju je obogatio skokovima i asistencijama. Zakucavanja su mu strašna. Može da pojede koš. Trenutno je povređen, čeka ga operacija stopala. Verovatno će oporavak trajati skoro cele sezone, prema iskustvu drugih mladih igrača File. Dovoljno da se spremi za sledeću i prostor koji ostaje posle Redika.

Od lidera ove ekipe, pored Redika, tu je prvi Ben Simons. Pravi lider, "mali Medžik". Šta ovaj dečko može, još nismo videli u potpunosti. Dovoljno je reći da igra plejmejkera sa visinom od 207-208 cm. Stvarno se retko viđa takav talenat. Definitivno mora da radi na šutu, jer će se odbrane koncentrisati na njegove prodore, a očekivaće povratni pas. Trenutno retko ko može da ga zaustavi, ali za takve igrače se prave posebne odbrane. Mora da doda još dimenzije svojoj igri. Znao je da nestane, baš iz tog razloga, nedostaje dubina.

Šta reći za Džoela Embida, osim da je dominantan, ne samo u odnosu na druge igrače, već i na veliku većinu centara. Visina, snaga, pokretljivost, šut... Čovek ima sve. Samo nekad nema hladnu glavu, ali to dolazi sa godinama. Obojica su stariji, iskusniji i zreliji. Obojica su spremni za stepenicu više.

Očekivana petorka: Simons, Redik, Kovington, Šarić, Embid.

Kawhi Leonard tallies 12 PTS in his @Raptors#NBAPreseason debut, helping TOR pick up the victory in Vancouver! pic.twitter.com/BPa6I5aXJM

— NBA (@NBA) September 30, 2018

TORONTO REPTORS

Prvu dinastiju Reptorsa započeo je Vins Karter, posle njega Kris Boš, zatim je stigao DeMar DeRozan, a sada je tu Kavaj Lenard. Koliki će trag ostaviti, znaće se na kraju sezone, kada postaje slobodan agent. Ako se uzme u obzir kako je Toronto u prethodnim godinama tretirao svoje zvezde i glavne igrače, uopšte neće začuditi odluka da Lenard i ne razmotri nastavak svoje karijere u Reptorsima. Ali da krenemo od njihovog potencijala u predstojećoj sezoni.

O Lenardu ne treba mnogo pričati. Prva zvezda Spursa dugi niz godina. Niko nije pomislio da bi napustio "Popa", ali su neke stvari van terena i nevezano za njih dvojicu uticale da im se putevi raziđu. Uvek je bio tih i povučen, kažu, od smrti oca je takav. Na terenu "ubica", defanzivno jede protivnika i to su dobro osetili Voriorsi kada je "zaključao" Kevina Durenta na početku njihove plej-of serije 2017. Nažalost, eliminisao ga je nesportski potez Zaze Pačulije, koga će verovatno ljudi pamtiti i po tome što je zamalo ni kriv, ni dužan, zaigrao na All Star meču, zbog glasova iz rodne zemlje. Lenard je mnogo unapredio svoju ofanzivnu igru, iz sezone u sezonu i konačno postao mašina u oba pravca, koja svakom timu podiže rejting za jako puno poena i automatski ga stavlja među konkurente za titulu konferencije.

Pored Lenarda, Reptorsi su dobili i Denija Grina, dobrog, ali ne nažalost ne i konstantnog šutera. U San Antoniju je postojao sistem u kome je Grin savršeno znao svoje mesto, svoje zadatke i šta se od njega očekuje. Tako nešto ipak ne postoji u Reptorsima. Otišao je trener Dvejn Kejsi, iako je prethodno proglašen za najboljeg trenera lige, od strane njegovih kolega. Nasledio ga je njegov asistent Nik Nurs, koji je kreirao ofanzivnu igru Reptorsa, koju su mnogi osporavali, jer kad bi došli do plej-ofa, takva igra nije mogla da prođe. Grin i Kavaj su igrači koji su igru u napadu gradili iz "kamene" defanzive. Videćemo kako će se snaći u ovom sistemu.

Kao slobodnog igrača potpisali su Grega Monroa. Prošle sezone mogao se videti poneki bljesak Monroa iz njegove ere u Detroit Pistonsima. Tada je bio potencijal, bedem u odbrani, opasnost u napadu, pogotovu u igri leđima i ofanzivnom skoku. Definitivno ne zaslužuje marginalnu ulogu koju je imao u poslednjih par sezona, kada se gotovo izgubio. Ovo je šansa za ponovno buđenje, jer ni Jonas Valančijunas, ni Serž Ibaka, nemaju pravu zamenu na klupi osim Monroa. Vreme je za Grega.

Od starosedelaca tu je neprikosnoveni Kajl Lauri. On može praktično da šutira kada poželi. Ima svu slobodu u igru. Koristio je to što se DeRozan slabo odlučivao za šuteve iza linije od tri poena, pa je u svoje šuteve nekako dodao i DeMarove. Nekad je znao da zablista, ali u plej-ofu obično potone. Nije All star kalibar definitivno, ali ostaće najveća zvezda Toronta ako ih Lenard napusti tokom sledećeg leta.

Tu je i Si Džej Majls, jako zahvalan i iskusan igrač, od koga možete uvek očekivati dvocifren broj poena i neke jako dobre role. Standardno na pozicijama 4 i 5 biće Serž Ibaka i Jonas Valančijunas. Svi znamo šta od njih možemo da očekujemo. Osim sirove snage, obojica imaju meku ruku i dobru igru leđima, posebno Jonas, dok Ibaka u proseku šutira četiri trojke po utakmici i zna da "zatrpa" protivnika kada ima svoj dan.

Na koga treba obratiti pažnju? Pre svega tu je Fred Van Vlit, koji će početi svoju treću sezonu. Njegov napredak je bio neverovatan u drugoj sezoni i dobio je nagradu u vidu novog ugovora, znatno finansijski boljeg od prethodnog. Od njega se dosta očekuje na poziciji plejmejkera. Ne bi čudilo da tokom sezone "trejduju" i Laurija, ako Van Vlit uspe da ispuni očekivanja i nastavi svoj napredak. Ovaj potez bi možda i naterao Lenarda da razmisli o ostanku, jer Reptorsi mogu da ponude mnogo u finansijskom smislu. Još dva igrača su napredovala prošle sezone, Paskal Siakam i ruki Ou Dži Anunobi. Siakam je kvalitetna zamena za Ibaku, posebno u odbrani, dok je Anunobi taj koji će menjati Lenarda, takođe sa odbranom kao jačom stranom.

Toronto može dosta na ovako slabom Istoku. Može zato što ima Lenarda. Mislim da sve zavisi od početka sezone. Lenard jeste rođeni pobednik, ali je došao preko svoje volje u Reptorse. Ako kola krenu nizbrdo, lako se može desiti da otaljaju ovu sezonu ili da već tokom sezone krenu u izgradnju nekog budućeg, zdravijeg tima. Lauri može biti faktor koji kvari hemiju na koju su navikli Lenard i Grin. Prva petorka će sigurno biti jedna od najkvalitetnijih u ligi, ali košarku ne igra samo individualni kvalitet. Plej-of ne bi smeo da dođe u pitanje, sve preko toga je poput kuglice na ruletu.

Očekivana petorka: Lauri, Grin, Lenard, Ibaka, Valančijunas.

Ova divizija će dati bar tri tima u plej-of trci i to sa najviših pozicija. Boston, Toronto i Filadelfija sigurno daju neke od najboljih igrača, ne samo na Istoku, već i u celoj ligi, kao što su Irving, Hejvord, Lenard, Lauri, Embid, Simons i drugi. Od Porzingisa i njegove fizičke spreme dosta zavisi i uspeh Njujork Niksa, koji mogu biti iznenađenje ili tim koji "tankuje".

Postoji jedna jako bitna stvar vezano za Istočnu konferenciju, a to je Džimi Batler. Minesota trenutno pregovara o "trejdu" sa mnogo timova, uglavnom sa Istoka. Dolazak takvog superstara može značajno da promeni izglede na uspeh svakog tima. Ukoliko pojača neku od ekipa, kao što su Niksi ili Netsi, njihovi izgledi i prognoze će sigurno biti mnogo veći nego što su sada. Čekamo rasplet ove sage...
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

NBA "ZAGREVANJE": Traži se novi Kralj

Izvor: Mondo, 25.Okt.2018

Do početka NBA sezone ostalo je 13 dana. Predstavljanje nastavljamo divizijom Central, u kojoj bi prethodnih sezona najbolji tim, lako mogao da bude najgori.../piše: Vladimir Ćuk/..Golden Stejt Voriorsi su postali još jači, Lebron Džejms se preselio na Zapad i trebalo bi da se desi veliko iznenađenje,...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.