NBA: Majami razbio Boston, Jović iskoristio šansu u trećem trijumfu Majamija (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Maj.2023, 08:13

NBA: Majami razbio Boston, Jović iskoristio šansu u trećem trijumfu Majamija (VIDEO)

Hit vodi 3:0 protiv Seltiksa u finalu Istoka.

Majami je ubedljivo savladao Boston na svom parketu 128:102 i poveo sa 3:0 u finalu Istočne konferencije NBA lige.

Meč na Floridi je prošao bez rezultatske neizvesnosti, pošto je Hit na poluvremenu imao 61:46, a posle tri deonice čak plus 30, 93:63!?

Seltiksi su u poslednjoj deonici postigli 39 poena, primili 35, ali nisu uspeli da poprave kompletan utisak. Boston je praktično u bezizlaznoj situaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u finalnoj seriji, jer nijedan tim u NBA nije uspeo da se vrati posle 0:3 u 149 slučajeva.

Junak trijumfa Majamija bio je Gejb Vinsent sa rekordom karijere od 29 poena. Sjajni su bili momci sa klupe. Dankan Robinson je zabeležio 22 poena, a Kejleb Martin 18. Pored tako raspoloženih saigrača najboljem igraču Majamija Džimiju Batleru je bilo dovoljno 16 poena uz osam skokova i šest asistencija.

Šansu u finalnoj seriji je dobio i mladi srpski krilni igrač Nikola Jović, koji je u timu Hita za nepunih pet minuta uspeo da postigne dva poena (šut 1/1) uz tri skoka.

U ekipi Bostona su podbacili šuteri. Džejson Tejtum je pogodio jedan šut od sedam za tri, a Džejlen Braun nijedan iz isto toliko pokušaja.

Tejtum je bio najefikasniji sa 14 poena poena u poraženom timu. Tri igrač su ubacila po 12 poena – Braun, Grent Vilijams i Pejton Pričard.

Četvrta utakmica serije je na programu u noći između utorka i srede takođe na Floridi, kada će Majami imati prvu meč loptu za plasman u veliko NBA finale.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.