NAJNIŽI KOŠARKAŠ NA SVETU: Ima samo 130 cm, ali želi da zaigra u NBA! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 13.Avg.2014, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJNIŽI KOŠARKAŠ NA SVETU: Ima samo 130 cm, ali želi da zaigra u NBA! (VIDEO)

Ima talenat, ima brzinu, ima šut, ali nema visinu i to je njegov jedini hendikep, inače bi odavno zaigrao u najjačoj ligi na svetu. Ipak, on ne odustaje od svog sna. Upoznajte Džamanija Svansona, najboljeg igrača među niskim ljudima

Džamani Svanson je vrhunski košarkaš iz SAD, ali ono što ga odvaja od ostalih je visina.

Sa samo 130 cm Džamani ne može da dobije neku ulogu u bilo kom ozbiljnijem timu, ali on ne odustaje i bori se da dođe do >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << svog sna.

Da zaigra u nekom ozbiljnom tim ili čak u NBA ligi.

Igrao je basket i protiv viših od sebe, protiv pravih profesionalaca i svima je dokazao da može. On je zvezda ekipe Njujork Tauers koja je sačinjena od malih ljudi, a tamo je najbolji igrač – Majkl Džordan košarke za male ljude.

Printskrin: Youtube/VENICEBALL

Njegova majka Sabrina mu je inspiracija, jer je i ona niska rastom, a tokom odrastanja učila ga je da nije drugačiji od druge dece.

- Kad sam kao klinac išao s majkom u kopovinu, ljudi su buljili u nas. A ona bi mi rekla: “Nemoj da brineš, nisi ništa drugačiji, samo si kratak. Samo si kratak” – priseća se Svanson.

Odrastao je u Nujorku igrajući košarku s lokalnim momcima koji su bili mnogo viši, ali ono što je on imao je talenat koji niko nije mogao da mu ospori.

U srednjoj školi je osnovao i igrao za različite timove, ali je posle odbio nekoliko koledža koji su igrali u Diviziji 2.

- Mogu da čuvam bilo kog igrača koji spusti loptu u dribling – kaže Džamani i dodaje:

Printskrin: Youtube/Sports World™

- To je to, ne želite da spustite loptu na parket ili ako je spustite, morate da je zaštitite. Kad sam ja tu uzeću je kao da je “kolačić” – poručuje Svanson.

Ekipa za koju igra simbolično se zove Njujork Tauers (Tornjevi).

Evo kako je izgledao njihov duel sa ženskom ekipom sa koledža Menhetvil:

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

Takođe nas možete pratiti i na našem Tviter nalogu @TelegrafSport

(Telegraf.rs)
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Ima 130 cm, a hoće u NBA ligu

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Avg.2014

Džamani Svanson je vrhunski košarkaš iz SAD, ali ono po čemu se razlikuje od ostalih je - visina. Sa samo 130 cm, Džamani ne može da dobije neku ulogu u bilo kojem ozbiljnijem timu, ali on ne odustaje i bori se da dođe do svog sna - da zaigra u nekom ozbiljnom tim ili čak u NBA ligi...Igrao je...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.