Bajden odobrio novu vojnu pomoć Ukrajini od 400 miliona dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Maj.2024, 20:15

Bajden odobrio novu vojnu pomoć Ukrajini od 400 miliona dolara

Predsednik SAD Džozef Bajden odobrio je danas novi paket vojne pomoći za Ukrajinu u iznosu od 400 miliona dolara, saopštila je Bela kuća.
I Stejt department je istakao u saopštenju da su SAD objavile značajan novi paket naoružanja i opreme za Ukrajinu kao podršku hrabrom ukrajinskom narodu dok brani svoju zemlju od "agresije" Rusije.
Paket od 400 miliona dolara sadrži hitno potrebno oružje uključujući: dodatnu protivvazdušnu municiju za Patriot i Nacionalne napredne raketne sisteme zemlja-vazduh; protivvazdušne rakete Stinger; opremu za integraciju zapadnih lansera, projektila i radara sa ukrajinskim sistemima; dodatne visoko pokretne artiljerijske raketne sisteme i municiju; artiljerijske...
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

STIŽE NOVA MUNICIJA Bajden odobrio vojnu pomoć Ukrajini od 400 miliona dolara

Izvor: Blic, 10.Maj.2024

Predsednik SAD Džo Bajden odobrio je danas novi paket vojne pomoći za Ukrajinu u iznosu od 400 miliona dolara, saopštila je Bela kuća.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.